Η Έμα Στόουν πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης συνεχίζει να τραβά την ανηφόρα… στην διεθνή καριέρα του, έχοντας εξασφαλίσει ένα ονειρικό χολιγουντιανό καστ για το δεύτερο αγγλόφωνο φιλμ του.

Η Έμα Στόουν πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Λάνθιμου

Πρώτη είδηση στα νέα του imdb.com ο συμπατριώτης μας Γιώργος Λάνθιμος. Η διαρροή που ήρθε από το Deadline -το σάιτ με τους δεινότερους insiders του Χόλιγουντ- κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου. Μάλιστα, το αμερικανικό σάιτ χαρακτηρίζει τον Λάνθιμο, μετά το θρίαμβό του στις Κάνες με τον «Αστακό», ως «έναν από τους πιο περιζήτητους σκηνοθέτες αυτή την στιγμή στην Ευρώπη»!

Η καινούργια του ταινία έχει τον τίτλο «The Favourite» και μας ταξιδεύει στην Αγγλία των αρχών του 18ου αιώνα. Η μεγάλη είδηση είναι, βέβαια, ότι το σενάριο της ταινίας δεν υπογράφει ο Λάνθιμος ή ο Ευθύμης Φιλίππου, το μόνιμο συγγραφικό του ταίρι. Αντίθετα, την ιστορία έχει ξεκινήσει ήδη να γράφει το δίδυμο Ντέμπορα Ντέιβις - Τόνι ΜακΝαμάρα που έχει μακρά προϋπηρεσία στην τηλεόραση.

Το θηλυκό δράμα του Έλληνα αφηγείται μια πολυεπίπεδη βασιλική ιστορία που σκιαγραφεί το παρασκήνιο της διακυβέρνησης της Αγγλίας από την Βασίλισσα Άννα, την τελευταία μονάρχη του Οίκου των Στιούαρτ. Η Αγγλίδα ηθοποιός Ολίβια Κόλμαν («Τυραννόσαυρος») είναι αυτή που πιθανότατα θα ερμηνεύσει την πανίσχυρη γαλαζοαίματη που κυβέρνησε το Ηνωμένο Βασίλειο από το 1702-1707. Οι φήμες θέλουν την Ρέιτσελ Βάις να υποδύεται την, έμπιστη της Βασίλισσας, Δούκισσα του Μάρλμπορο και την Έμα Στόουν να αναλαμβάνει το ρόλο της ξαδέλφης της Άμπιγκεϊλ Μάσαμ. Η ιστορία ακολουθεί τη μεταβαλλόμενη ισορροπία δυνάμεων μεταξύ των πρωταγωνιστών, καθώς τον αγώνα τους να κερδίσουν μεγαλύτερη επιρροή μέσα στους βασιλικούς κύκλους.

Σίγουρα, ο Λάνθιμος θα διατηρήσει το προσωπικό, αποστασιοποιημένο του ύφος στην ταινία εποχής, η οποία δείχνει να πατά πάνω στις σαιξσπηρικές απόψεις πάνω στις νόρμες της εξουσίας. Τα γυρίσματα αναμένεται να έχουν ξεκινήσει μέχρι το καλοκαίρι του 2016.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.