Δείτε την αφίσα του «Interruption» του Γιώργου Ζώη αποκλειστικά στο athinorama.gr

Το «α» αποκαλύπτει την αφίσα της ελληνικής ταινίας που κάνει πρεμιέρα σε λίγες μέρες στο φεστιβάλ της Βενετίας

Δείτε την αφίσα του «Interruption» του Γιώργου Ζώη αποκλειστικά στο athinorama.gr

Ο Γιώργος Ζώης μετά τα πολυβραβευμένα φιλμ μικρού μήκους «Casus Belli» και «Τίτλοι Τέλους», παρουσιάζει το πρώτο μεγάλου μήκους εγχείρημα. Πρόκειται για το «Interruption» μια ταινία που είναι εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία που συνέβη στις αρχές των 00s σε θέατρο της Μόσχας, όπου εισέβαλαν πενήντα οπλισμένοι Τσετσένοι κρατώντας ομήρους κοινό και ηθοποιούς. Ο Γιώργος Ζώης μεταφέρει αυτήν την ιστορία στη χώρα μας, σε μια παράσταση της «Ορέστειας» που ανεβαίνει σε ελληνικό θέατρο. Λίγο μετά την είσοδο του κοινού μια ομάδα αγοριών και κοριτσιών με όπλα στα χέρια ανεβαίνει στη σκηνή, ζητά συγγνώμη για τη διακοπή και προσκαλεί όσους θεατές θέλουν να ανεβούν να παίξουν μαζί τους.

Το «Interruption» είναι η μοναδική ελληνική συμμετοχή φετινό 72ο φεστιβάλ Βενετίας που ξεκίνησε την Τετάρτη 2/9 στη Μόστρα, μια ακόμη μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό σινεμά. Πιο συγκεκριμένα, το φιλμ προβάλλεται στο διαγωνιστικό Τμήμα Οrizzonti με την πρεμιέρα να είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Τρίτη 8/9 (14.30).

Το «α» εξασφάλισε κατά αποκλειστικότητα την αφίσα της ταινίας του Γιώργου Ζώη που κάνει πρεμιέρα σε λίγες μέρες στο φεστιβάλ της Βενετίας, μαζί με μια αποκλειστική συνοδευτική δήλωση του γνωστού σχεδιαστή της Βασίλη Μαρματάκη:

«Στην αφίσα ένα ΄θέαμα’ διακόπεται μέσω μιας παρέμβασης με ένα κάθετο δίπλωμα. Όπως και στην ταινία, το θέαμα κατόπιν της παρέμβασης/διακοπής συνεχίζει να υπάρχει, διαφορετικό πια. Όλες οι πληροφορίες έχουν παραμορφωθεί, ενώ το φόντο δημιουργεί πια μία αίσθηση κουρτίνας που από κινηματογραφικό, παραπέμπει σε θεατρικό μέσο, όρια που διαπραγματεύεται και η ταινία».

Δείτε την εξαιρετική αφίσα παρακάτω:

Δείτε την αφίσα του «Interruption» του Γιώργου Ζώη αποκλειστικά στο athinorama.gr - εικόνα 1
Η αφίσα του «Interruption» που σας παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα το athinorama.gr

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία θα βρείτε στην σελίδα του «Interruption» στο facebook: https://www.facebook.com/interruption.film.2015

Στην ταινία τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατάει ο Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου και πλαισιώνεται από τους (με αλφαβητική σειρά): Βασίλη Ανδρέου, Κωνσταντίνο Βουδούρη, Παύλο Ιορδανόπουλο, Δάφνη Ιωακειμίδου-Πατακιά, Μαρία Καλλιμάνη, Αλεξία Καλτσίκη, Χρήστο Καρτέρη, Σοφία Κόκκαλη, Ρομάνα Λόμπατς, Αγγελική Μαργέτη, Νατάσσα Μπρουζιώτη, Effi Rabsilber, Αρετή Σεϊνταρίδου, Σπύρο Σιδηρά, Χρήστο Σουγάρη, Χρήστο Στέργιογλου, Αλέξανδρο Σωτηρίου, Ελενα Τοπαλίδου, Αινεία Τσαμάτη, Μαρία Φιλίνη, Λάμπρο Φιλίππου, Νίκο Φλέσσα. Η ταινία είναι μια παραγωγή των CNC Award - Cinelink Sarajevo Film Festival, του ΝΕΟΝ και της Τράπεζας Πειραιώς.

Επίσης, το «Interruption» συμμετέχει και στην online πλατφόρμα του φεστιβάλ της Βενετίας «Sala Web», όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει επιλεγμένες ταινίες από το πρόγραμμα του Φεστιβάλ σε live streaming ταυτόχρονα με την πρεμιέρα τους στη Βενετία. Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες για streaming για πέντε ημέρες, από την ημέρα της παγκόσμιας πρεμιέρας τους στο 72ο Φεστιβάλ Βενετίας.

Δείτε την αφίσα του «Interruption» του Γιώργου Ζώη αποκλειστικά στο athinorama.gr - εικόνα 2
Ο πρωταγωνιστής του «Interruption» Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου

Πάρτε μια γεύση από την ταινία στα δυο κλιπς που ακολουθούν:

INTERRUPTION_FILM_CLIP_1 from Homemade Films on Vimeo.

INTERRUPTION_FILM_CLIP_2 from Homemade Films on Vimeo.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.