Οι ταινίες που θα δούμε από την προσεχή Πέμπτη 20/8 στις αθηναϊκές αίθουσες

Ο Αύγουστος αποδεικνύεται κινηματογραφικά δραστήριος, αφού πέντε ακόμη ταινίες κάνουν πρεμιέρα λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα.

Οι ταινίες που θα δούμε από την προσεχή Πέμπτη 20/8 στις αθηναϊκές αίθουσες

Ο Αύγουστος αποδεικνύεται κινηματογραφικά δραστήριος, αφού πέντε ακόμη ταινίες κάνουν πρεμιέρα λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα.

Σε Ακολουθεί

Οι ταινίες που θα δούμε από την προσεχή Πέμπτη 20/8 στις αθηναϊκές αίθουσες - εικόνα 1
Μια ταινία τρόμου που "Σε Ακολουθεί" όπου και αν πας...

Η αμερικανική ταινία τρόμου, που μετατράπηκε σε φεστιβάλικο hit και hype φαινόμενο, έρχεται να φοβίσει και το ελληνικό κοινό. Στο ανεξάρτητο horror film μία αγνώστου προελεύσεως υπερφυσική απειλή μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή και ακολουθεί μέρα-νύχτα το στόχο της, αθέατη σε όλους εκτός από το θύμα. Έπειτα από μια φαινομενικά αθώα ερωτική συνάντηση, η 19χρονη Τζέι βρίσκεται να καταδιώκεται από τη φρικαλέα αυτή κατάρα, εφιαλτικά οράματα που μπορούν να πάρουν οποιαδήποτε ανθρώπινη μορφή, μετατρέποντας ακόμα και τις πιο οικείες φιγούρες σε πιθανούς δολοφόνους της.

Γαλλική Σουίτα

Ερωτική ιστορία που μας μεταφέρει στο κατεχόμενο Παρίσι του ’40, με πρωταγωνίστριες τη Μισέλ Γουίλιαμς και την Κριστίν Σκοτ Τόμας. Η όμορφη Λουσίλ περιμένει νέα από τον άντρα της που είναι αιχμάλωτος πολέμου, ενώ ζει με την αυταρχική πεθερά της. Η ζωή της γίνεται άνω κάτω όταν φτάνουν οι ηττημένοι Γάλλοι στο Παρίσι, ακολουθούμενοι από ορδές Γερμανών στρατιωτών. Η Λουσίλ δεν μπορεί να αγνοήσει το Μπρούνο, τον όμορφο αξιωματικό που μένει στο σπίτι τους. Μια αγάπη γεννιέται μέσα στην τραγωδία του πολέμου.

Το Πάρτι του Αποχαιρετισμού

Μαύρη κωμωδία από το Ισραήλ που αντιμετωπίζει με τρυφερότητα τα ζητήματα της τρίτης ηλικίας. Πρωταγωνιστής είναι ο 75χρονος Γιεχεζκέλ που ζει σε οίκο ευγηρίας της Ιερουσαλήμ με τη γυναίκα του. Όταν ο φίλος του Μαξ αρρωσταίνει, αποφασίζει να τον βοηθήσει να πεθάνει ήρεμος, και με αξιοπρέπεια. Απευθύνεται στον Δρ. Ντάνιελ, έναν συνταξιούχο κτηνίατρο, και στον πρώην αστυνομικό Ραφί Σιγκάλ για να εκτελέσουν αυτή τη ζόρικη αποστολή, την οποία αντιμετωπίζουν με μεγάλες δόσεις χιούμορ…

Hitman: Πράκτορας Νο. 47

Ένα κλώνο-φονιάς και μια γυναίκα πρωταγωνιστούν σε μια αμερικανική περιπέτεια δράσης που βασίζεται στο διάσημο ομώνυμο βιντεοπαιχνίδι. Στην ταινία ο Πράκτορας Νο. 47 βάζει στο σκόπευτρό του μια τεράστια οργάνωση, που σχεδιάζει να ξεκλειδώσει το μυστικό του παρελθόντος του, δημιουργώντας έναν στρατό δολοφόνων με ικανότητες που ξεπερνούν ακόμη και τις δικές του. Ενώνοντας τις δυνάμεις του με μια νέα γυναίκα που μπορεί να έχει το μυστικό για να ξεπεράσουν τους πανίσχυρους και μυστηριώδεις εχθρούς τους, ο Πράκτορας No. 47 έρχεται αντιμέτωπος με συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις ρίζες του, αλλά και με τον πιο θανάσιμο εχθρό του σε μια επική μάχη.

Ευχήσου και Όλα Γίνονται

Ο Σάιμον Πεγκ αποκτά υπερφυσικές δυνάμεις σε μια κωμωδία επιστημονικής φαντασίας. Ο Άγγλος κωμικός ερμηνεύει τον Νιλ Κλαρκ ήταν μέχρι χθες ένας απλός δάσκαλος αλλά ξαφνικά ανακαλύπτει ότι μυστηριώδεις εξωγήινοι του έχουν χαρίσει μαγικές δυνάμεις - με ένα νεύμα του χεριού του μπορεί να κάνει τα πάντα. Μαθαίνει γερμανικά σε κλάσματα δευτερολέπτου, εξαφανίζει μια ιδιαίτερα θορυβώδη τάξη και κάνει ακόμη και τον σκύλο του να σκεφτεί λογικά και να μιλήσει! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι λύνονται και όλα του τα προβλήματα – τα κόλπα του δημιουργούν απίστευτες αναποδιές, ενώ θα αναγκαστεί να διαλέξει ανάμεσα στον σκύλο του (στον οποίο δανείζει τη φωνή του ο Ρόμπιν Ουίλιαμς) και την γυναίκα που αγαπάει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.