3 Γάμοι Σ’ Ένα Μήνα

1,5

Μια ανερμάτιστη και κακόγουστη ισπανική φάρσα η οποία θα σας αναγκάσει να ανακαλέσετε στη μνήμη σας με... συμπάθεια όλους τους γάμους-φιάσκο στους οποίους έχετε παρευρεθεί.

3 Γάμοι Σ’ Ένα Μήνα

Μια ανερμάτιστη και κακόγουστη ισπανική φάρσα η οποία θα σας αναγκάσει να ανακαλέσετε στη μνήμη σας με... συμπάθεια όλους τους γάμους-φιάσκο στους οποίους έχετε παρευρεθεί.

3 Γάμοι Σ’ Ένα Μήνα - εικόνα 1

Η Ίνμα Κουέστα («Blancanieves») έχει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά για να ηγηθεί με αξιώσεις μιας εμπορικής κωμωδίας, καθώς διαθέτει γλυκό πρόσωπο, εγγενή τσαχπινιά, αστείρευτη ενέργεια αλλά και μεσογειακό μπρίο. Οι «3 Γάμοι Σ’ Ένα Μήνα» όμως δεν είναι και η καταλληλότερη επιλογή για να δείξει το ταλέντο της η Ισπανίδα ηθοποιός.

Εδώ ερμηνεύει τη Ρουθ, μια νεαρή βιολόγο που πέφτει από τα σύννεφα μόλις τη χωρίζει ο φίλος της. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο σπίτι και στον υπολογιστή της καταφθάνουν μια σειρά από απροσδόκητες προσκλήσεις, αφού τρεις πρώην της την καλούν στο γάμο τους! Η Ρουθ αποφασίζει να δείξει ανωτερότητα και να παρακολουθήσει και τις τρεις τελετές.

Μόνο που η παρουσία της εκεί θα αποτελέσει την αφορμή για να ξετυλιχτούν μια σειρά από παρεξηγήσεις και κωμικοτραγικές καταστάσεις. Την ίδια στιγμή ο βοηθός της στο εργαστήριο Ντάνι προσπαθεί να την πείσει ότι αξίζει πολύ περισσότερα από όσα πιστεύει η ίδια για τον εαυτό της.

3 Γάμοι Σ’ Ένα Μήνα - εικόνα 2

Στόχος του Ισπανού σκηνοθέτη Χαβιέ Ρουίς Καλντέρα είναι να συνδυάσει το χοντροκομμένο αμερικανικό χιούμορ με την αλμοδοβαρική κιτς εξτραβαγκάντζα (η άστοχη παρουσία της Ρόσι ντε Πάλμα κλείνει το μάτι στο έργο του Ισπανού σπουδαίου auteur). Το αποτέλεσμα, ωστόσο, είναι κατώτερο των προσδοκιών: τρανσέξουαλ νύφες, τριολέ με χίπηδες, θηλασμοί ξένων παιδιών στις τουαλέτες και λυκειακά αστεία σκατολογικού περιεχομένου είναι μόνο μερικά από τα κακο-σκηνοθετημένα, εξωφρενικά περιστατικά που προσπαθούν να αποσπάσουν με το ζόρι το γέλιο του θεατή.

Το πρόσωπο της Ίνμα Κουέστα είναι το μόνο που φωτίζει την ανερμάτιστη και κακόγουστη ισπανική φάρσα, η οποία θα σας αναγκάσει να ανακαλέσετε στη μνήμη σας με... συμπάθεια όλους τους γάμους-φιάσκο στους οποίους έχετε παρευρεθεί.

Περισσότερες πληροφορίες

3 Γάμοι Σ’ Ένα Μήνα

Tres Bodas de Mas
1,5
  • Κομεντί
  • 2013
  • Διάρκεια: 94 '
  • Χαβιέ Ρουίς Καλντέρα

Μια νεαρή βιολόγος πέφτει από τα σύννεφα μόλις τη χωρίζει ο φίλος της. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο σπίτι και στον υπολογιστή της καταφθάνουν τα προσκλητήρια γάμου τριών πρώην της. Η Ρουθ αποφασίζει να δείξει ανωτερότητα και να παρακολουθήσει τις τρεις τελετές. Μόνο που η παρουσία της εκεί θα αποτελέσει την αφορμή για να ξετυλιχτούν μια σειρά από παρεξηγήσεις και κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.