Ανώμαλη προσγείωση για τους «Fantastic Four» στο αμερικανικό box office

Και με τη βοήθεια της παταγώδους αποτυχίας του καινούργιου «Fantastic Four», οι «Επικίνδυνες Αποστολές: Μυστικό Έθνος» έμειναν για δεύτερη συνεχή εβδομάδα στην πρώτη θέση της λίστας.

Ανώμαλη προσγείωση για τους «Fantastic Four» στο αμερικανικό box office

Όσο υψηλότερες είναι οι προσδοκίες τόσο πιο ηχηρή είναι η εισπρακτική αποτυχία ενός μπλοκμπάστερ. Το reboot του «Fantastic Four» είχε δημιουργήσει φρούδες ελπίδες για ένα φιλόδοξο δεύτερο εμπορικό ξεκίνημα για το υπερηρωικό κουαρτέτο της Marvel. Αντ’ αυτού, οι κακές κριτικές και το κάκιστο word of mouth μετά την κυκλοφορία της στις αίθουσες συνέβαλαν σε μία από τις μεγαλύτερες σουπερ-ηρωικές αποτυχίες των τελευταίων ετών στο αμερικανικό box office, με την περιπέτεια να κάνει 25,7 εκατ. δολάρια σε σχεδόν 4.000 αίθουσες! Μήπως χτύπησε το καμπανάκι για το ξεζούμισμα της 9ης τέχνης από το Χόλιγουντ; Ο καιρός θα δείξει…

Εκμεταλλευόμενος το διόλου φανταστικό άνοιγμα των «Fantastic Four», ο Τομ Κρουζ και η παρέα του κράτησαν για δεύτερη σερί εβδομάδα τις «Επικίνδυνες Αποστολές: Μυστικό Έθνος» στο Νο 1 της λίστας. Κάνοντας ταμείο 28,5 εκατ. δολάρια μέσα στο προηγούμενο τριήμερο, η περιπέτεια έφτασε συνολικά στα 107,8. Αυτή η εβδομάδα όμως έκρυβε άλλη μία έκπληξη. Η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Αυστραλού σταρ Τζόελ Έτζερτον με το low budget θρίλερ «The Gift» έσκισε στα αμερικανικά σινεμά, καθώς έκανε άνοιγμα 11,9 εκατ. και κατέκτησε την τρίτη θέση. Στην τέταρτη βρέθηκε η κωμωδία το «Τρελό Θηριοτροφείο: Η Νέα Γενιά» (με 9 εκατ. στα 37,1) και στην πέμπτη το πολύ σκληρό για να πεθάνει «Ant-Man» (με 7,9 εκατ. στα 147,5).

Τέλος, συνεχίζεται η εξαιρετική πορεία της αντισυμβατικής βιογραφίας του συγγραφέα Ντέιβιντ Φόστερ Γουόλας «The End of the Tour», που έχει πλέον ξεπεράσει τα 430.000 δολάρια σε ένα δίκτυο μερικών δεκάδων αιθουσών σε ολόκληρη τη χώρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.