Άρωμα Ελευθερίας

1,5

Γενναίοι δυτικοί δημοσιογράφοι, κακοί Ιρανοί ασφαλίτες και μια αληθινή ιστορία που μετατρέπεται από τον γνωστό τηλεοπτικό κωμικό Τζον Στιούαρτ σε δραματικά χλιαρή και ιδεολογικά αφελή προπαγάνδα.

Άρωμα Ελευθερίας

Το 2009 ο Ιρανός ανταποκριτής του «Newsweek» Μαζιάρ Μπαχαρί επιστρέφει στην πατρίδα του για να καλύψει τις προεδρικές εκλογές. Έπειτα από μια τηλεοπτική συνέντευξη όμως συλλαμβάνεται και φυλακίζεται ως κατάσκοπος.

Άρωμα Ελευθερίας - εικόνα 1

Ευφυής και αστείος ως τηλεοπτικός κωμικός, ο Τζον Στιούαρτ γίνεται άλλος ένας σοβαροφανής δημιουργός όταν προσπαθεί να μας τα πει δραματικά. Βασισμένος στο bestseller χρονικό του ανταποκριτή του «Newsweek» Μαζιάρ Μπαχαρί, περνά για πρώτη φορά πίσω από την κάμερα και μας μεταφέρει στην Τεχεράνη των προεδρικών εκλογών του 2009, όταν ο Ιρανοκαναδός δημοσιογράφος επιστρέφει στη γενέτειρά του και γίνεται μάρτυρας της λαϊκής υποστήριξης στον μεταρρυθμιστή υποψήφιο Μουσαβί.

Νικητής όμως θα αναδειχτεί (με νοθεία) ο συντηρητικός Αχμαντινετζάντ και ο ίδιος θα βρεθεί φυλακισμένος ως κατάσκοπος ύστερα από μια χιουμοριστική συνέντευξη στην εκπομπή του Στιούαρτ «The daily show». Η ανάκρισή του από τον ασφαλίτη Τζαβαντί θα εξελιχτεί σε μελοδραματικό και συναισθηματικά πομπώδες μανιφέστο υπέρ της ελεύθερης σκέψης (ο Μπαχαρί συνομιλεί στο κελί με το φάντασμα του κομουνιστή πατέρα του!), επαναλαμβανόμενο, βαρετό, με ελάχιστες αιχμές αγωνίας ή συγκίνησης.

Παραδόξως, μετρημένες είναι και οι αδέξιες χιουμοριστικές πινελιές. Τελικά η οδύσσειά του υπερασπιστή της αλήθειας θα ολοκληρωθεί με ύφος παλιομοδίτικα διδακτικού δράματος, χάρη φυσικά στην αποτελεσματική παρέμβαση της αμερικανικής διπλωματίας.

Περισσότερες πληροφορίες

Άρωμα Ελευθερίας

Rosewater
1,5
  • Δραματική
  • 2014
  • Διάρκεια: 103 '
  • Τζον Στιούαρτ

Το 2009 ο Ιρανός ανταποκριτής του «Newsweek» Μαζιάρ Μπαχαρί επιστρέφει στην πατρίδα του για να καλύψει τις προεδρικές εκλογές. Έπειτα από μια τηλεοπτική συνέντευξη όμως συλλαμβάνεται και φυλακίζεται ως κατάσκοπος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.