Ξεχασμένες Ζωές

3

Mια ανάλαφρου ύφους, αργών ρυθμών και ήπιων τόνων δραματική διαδρομή προς ένα εντελώς αναπάντεχο φινάλε.

Ξεχασμένες Ζωές

Ο μοναχικός και σχολαστικός Τζον Μέι είναι ένας υπάλληλος που ασχολείται προσωπικά με όλους όσοι πεθαίνουν μόνοι, οργανώνοντας την κηδεία τους και αναζητώντας τους πλησιέστερους συγγενείς τους. Η περίπτωση ενός γείτονά του, όμως, θα αποδειχθεί διαφορετική από τις προηγούμενες, σε μια ανάλαφρου ύφους, αργών ρυθμών και ήπιων τόνων δραματική διαδρομή προς ένα εντελώς αναπάντεχο φινάλε.

Ξεχασμένες Ζωές - εικόνα 1

Ανιψιός του Λουκίνο Βισκόντι, ο υποψήφιος για Όσκαρ («Άντρες με τα Όλα τους») Ιταλοβρετανός παραγωγός Ουμπέρτο Παζολίνι κάθεται για δεύτερη φορά στη σκηνοθετική­ καρέκλα μετά την αθλητική κωμωδία «Machan» του 2008, επικεντρώνοντας την κινηματογραφική προσοχή του στην αθέατη καθημερινότητα του Τζον Μέι. Ενός μοναχικού και σχολαστικού υπαλλήλου ο οποίος ασχολείται προσωπικά με όλους όσοι πεθαίνουν μόνοι οργανώνοντας την κηδεία τους και αναζητώντας τους πλησιέστερους συγγε­νείς τους.

Η περίπτωση ενός γείτονά του όμως θα αποδειχτεί δια­φορετική από τις προηγούμενες, δίνοντάς του την ανέλπιστη ευκαιρία να κοινωνικοποιηθεί και να αποκτήσει προσωπική ζωή, σε μια ανάλαφρου ύφους, αργών ρυθμών και ήπιων τόνων δραματική διαδρομή προς ένα εντελώς αναπάντεχο φινάλε. Μέχρις εκεί όπου το φιλμ συνοψίζει άμεσα και λιγάκι μελοδραματικά τα μηνύματά του, ο Παζολίνι χειρίζεται επιδέξια τις έννοιες της αστικής μοναξιάς, της έλλειψης ανθρώπινης επικοινωνίας και του θανάτου ως τελικού κριτή τής (ηθικής, κοινωνικής, υπαρξιακής) αξίας του βίου, χαρίζοντας στον μινιμαλιστικά σοφό Έντι Μάρσαν («Sherlock Holmes», «Τυχερή και Ευτυχισμένη») το ρόλο της καριέρας του.

Μ. Βρετανία, Ιταλία. 2013. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Ξεχασμένες Ζωές

Still Life
3
  • Δραματική κομεντί
  • 2013
  • Διάρκεια: 92 '
  • Ουμπέρτο Παζολίνι

Ο μοναχικός και σχολαστικός Τζον Μέι είναι ένας υπάλληλος που ασχολείται προσωπικά με όλους όσοι πεθαίνουν μόνοι, οργανώνοντας την κηδεία τους και αναζητώντας τους πλησιέστερους συγγενείς τους. Η περίπτωση ενός γείτονά του, όμως, θα αποδειχθεί διαφορετική απ’ όλες τις προηγούμενες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.