Entourage

2

Η διάσημη τηλεοπτική σειρά ταξιδεύει για τη μεγάλη οθόνη χωρίς το κατάλληλο σεναριακό όχημα και με ελάχιστο από το καυστικό inside showbiz χιούμορ της στις αποσκευές της.

Entourage

Έχοντας αναλάβει επικεφαλής χολιγουντιανού στούντιο, ο Άρι Γκολντ δίνει το πράσινο φως στον σταρ και φίλο του Βίνσεντ Τσέις να προχωρήσει το πολυδάπανο κινηματογραφικό σχέδιό του, στο οποίο, εκτός από πρωταγωνιστής, θα είναι και σκηνοθέτης. Η διάσημη τηλεοπτική σειρά ταξιδεύει για τη μεγάλη οθόνη χωρίς το κατάλληλο σεναριακό όχημα και με ελάχιστο από το καυστικό inside showbiz χιούμορ της στις αποσκευές της.

Entourage - εικόνα 1

Μετρώντας 96 επεισόδια από το 2004 μέχρι το 2011, το «Entourage» αποδείχτηκε μια φρέσκια κι έξυπνη σατιρική ματιά στα παρασκήνια της αμερικανικής σοουμπίζ, με τηλεοπτικό οδηγό έναν νεαρό ηθοποιό, τους τρεις ρέμπελους μα πιστούς φίλους του και τον καταφερτζή ατζέντη του. Τέσσερα χρόνια μετά την ολοκλήρωση του όγδοου και τελευταίου κύκλου της στη μικρή οθόνη η cool και αστεία κουστωδία του χολιγουντια­νού σταρ Βίνσεντ Τσέις ξαναβγαίνει βόλτα στο Μπέβερλι Χιλς, αυτήν τη φορά για το φιλόδοξο, αλλά μάλλον χλιαρό κινηματογραφικό ντεμπούτο της.

Ο δημιουργός του σίριαλ Νταγκ Έλιν επανασυνδέει τους πέντε σταθερούς πρωταγωνιστές του και, αφού τους κάνει πρώτα μια άχρηστη βόλτα στην Ίμπιζα, τους ρίχνει στην περιπέτεια μιας­ πολυδάπανης ταινίας, στην οποία ο πρόσφατα διαζευγμένος Τσέις δεν θέλει να είναι μόνο πρωταγωνιστής, αλλά και σκηνοθέτης. Έχοντας αναλάβει επικεφαλής χολιγουντιανού στούντιο, ο πρώην ατζέντης του Άρι Γκολντ του δίνει το πράσινο φως, ενώ οι τρεις φίλοι στέκονται στο πλευρό του (ο «Ι» ως μάνατζερ, ο Ντράμα ως ηθοποιός και ο Τερτλ, αν και πάμπλουτος επιχειρηματίας πλέον, ως παιδί για όλες τις δουλειές). Γρήγορα όμως το σχέδιο υπερβαίνει τον προϋπολογισμό και ο Τεξανός αρχιεπενδυτής του στέλνει για έλεγχο στο Λος Άντζελες τον κακομαθημένο γιο του, ο οποίος αρχίζει να επεμβαίνει άγαρμπα στο όλο project.

Entourage - εικόνα 2

Το σεναριακό πλαίσιο παραμένει σταθερό, η χιουμοριστική προσέγγιση δεν αλλάζει και πολλοί δεύτεροι χαρακτήρες της σειράς δηλώνουν ξανά παρόντες – από τον Λόιντ και τη Σόνα μέχρι την έγκυο, σε διάσταση σύζυγο του «Ι», τη Σλόαν. Μια μεγάλου μήκους ταινία όμως δεν είναι τέσσερα τηλε-επεισόδια το ένα πίσω από το άλλο και το κινηματογραφικό «Entourage» πάσχει από τη χαρακτηριστική αδυναμία πολλών επιτυχημένων τηλεοπτικών ιδεών που λειτουργούν σε ημίωρη εβδομαδιαία βάση να μεταμορφωθούν σε μια επί της μεγάλης οθόνης πειστική μυθοπλασία μιάμισης και πλέον ώρας.

Έτσι, ενώ στην αρχή ακολουθούμε με κέφι τις διασκεδαστικές περιπέτειες της συμπαθούς παρέας, τα αστεία σύντομα αρχίζουν να ξεχειλώνουν, οι ανατροπές να γίνονται προβλέψιμες και η φρεσκάδα δίνει τη θέση της στην επαναλαμβανόμενη ευκολία. Από την απονομή των Χρυσών Σφαιρών μέχρι τα ευτυχή γεννητούρια και τον ξεκάρφωτο γκέι γάμο, που ολοκληρώνουν το εκβιαστικό χάπι εντ, η αρχική υπόσχεση για μια σικάτη σινεφίλ κωμωδία κοντεύει να καταλήξει σε μια δευτεροκλασάτη μπαλαφάρα, σωζόμενη μόνο από το μπρίο του Τζέρεμι –Άρι Γκολντ– Πίβεν, μερικές κοφτερές ατάκες και μια σειρά σύντομων εμφανίσεων από χολιγουντιανούς αστέρες που υποδύονται τον εαυτό τους, όπως οι συμπρωταγωνίστριες Έμιλι Ρατακόφσκι και Ρόντα Ρούσεϊ αλλά και οι Μαρκ Γουόλμπεργκ, Λίαμ Νίσον, Μάικ Τάισον, Τζέσικα Άλμπα, Άρμι Χάμερ ή ο πολυεκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ.

ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 104΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Entourage

2
  • Κομεντί
  • 2015
  • Διάρκεια: 104 '
  • Νταγκ Έλιν

Έχοντας αναλάβει επικεφαλής χολιγουντιανού στούντιο, ο Άρι Γκολντ δίνει το πράσινο φως στον σταρ και φίλο του Βίνσεντ Τσέις να προχωρήσει το πολυδάπανο κινηματογραφικό σχέδιό του, στο οποίο, εκτός από πρωταγωνιστής, θα είναι και σκηνοθέτης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.