Η Συνταγή της Πωλέτ

1,5

H υπεράνω υποψίας υπερήλικη Πολέτ θα πέσει με τα μούτρα στην επικερδή αγοραπωλησία κάνναβης, σε μια ενήλικη κωμωδία που δεν είναι τόσο... high όσο υπόσχεται.

Η Συνταγή της Πωλέτ

Ζώντας στα παρισινά προάστια, η υπερήλικη Πολέτ γίνεται καθημερινά μάρτυρας της διακίνησης ναρκωτικών που ανθεί στη γειτονιά της. Χωρίς να τα φέρνει βόλτα με την πενιχρή σύνταξή της, η υπεράνω υποψίας γιαγιά θα πέσει με τα μούτρα στην επικερδή αγοραπωλησία κάνναβης, σε μια ενήλικη κωμωδία που δεν είναι τόσο... high όσο υπόσχεται.

Η Συνταγή της Πωλέτ - εικόνα 1

Σχεδόν δύο χρόνια μετά το θάνατο της Μπερναντέτ Λαφόν, της πρωταγωνίστριας του «Ωραίου Σέργιου» και του «Η Μαμά και η Πουτάνα», κυκλοφορεί στην Ελλάδα μία από τις τελευταίες εμφανίσεις της στο σινεμά, μια ενήλικη κωμωδία με δυνατό άρωμα χασίς. Η άλλοτε εμβληματική μούσα της νουβέλ βαγκ υποδύεται μια υπερήλικη στριμμένη κυρία, η οποία μετά το θάνατο του άντρα της αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, ενώ τα αγαπημένα της χόμπι είναι πλέον ο... ρατσισμός και η μισανθρωπία.
Ζώντας στα παρισινά προάστια, η Πολέτ γίνεται καθημερινά μάρτυρας της δια­κίνησης ναρκωτικών που ανθεί στη γειτονιά της. Χωρίς να τα φέρνει βόλτα με την πενιχρή σύνταξή της και διαθέτοντας ακόμη κοφτερό εμπορικό ένστικτο, η υπεράνω υποψίας γιαγιά θα πέσει με τα μούτρα στην επικερδή αγοραπωλησία κάνναβης αλλά και στην παραγωγή γλυκισμάτων πλούσιων σε θερμίδες και τετραϋδροκανναβινόλη!

Η Συνταγή της Πωλέτ - εικόνα 2

Στην προσπάθειά της να υιοθετήσει την εμπορικά επιτυχημένη γαλλική συνταγή των «Άθικτων» και του «Θεέ μου, Τι σου Κάναμε;» αλλά και το σαρκαστικό κοινωνικό σχόλιο της ανεπανάληπτης τηλεοπτικής σειράς «Breaking Bad», η κωμωδία συνδυάζει πολιτικά ανορθόδοξο χιούμορ και σούπερ απροσδόκητες καταστάσεις έχοντας κάποιες –λίγες– καλές στιγμές. Δυστυχώς, η καρικατούρα και η σχηματική υπερβολή είναι τα συστατικά που «ακούγονται» περισσότερο στη «Συνταγή της Πωλέτ», με τις μελοδραματικές ευκολίες να σερβίρονται ως επιδόρπιο για να γλυκάνουν τις ηθικά αμφιλεγόμενες επιλογές της αντιηρωίδας. Ακόμη και η γαλλο-ισπανική σύμπραξη κορυφής των Μπερναντέτ Λαφόν - Κάρμεν Μάουρα είναι μειωμένης απόδοσης, αφού η εξέλιξη των χαρακτήρων είναι προβλέψιμη και τα όποια διλήμματα παρουσιάζονται μπροστά τους τελείως προσχηματικά. Μια ενήλικη κωμωδία που τελικά δεν είναι και τόσο... high όσο υπόσχεται.

Γαλλία. 2012. Διάρκεια: 87΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Συνταγή της Πωλέτ

Paulette
1,5
  • Κωμωδία
  • 2012
  • Διάρκεια: 87 '
  • Ζερόμ Ενρικό

Ζώντας στα παρισινά προάστια, η Πολέτ γίνεται καθημερινά μάρτυρας της διακίνησης ναρκωτικών που ανθεί στην γειτονιά της. Χωρίς να τα φέρνει βόλτα με την πενιχρή σύνταξή της και διαθέτοντας ακόμη κοφτερό εμπορικό ένστικτο, η υπεράνω υποψίας γιαγιά θα πέσει με τα μούτρα στην επικερδή αγοραπωλησία κάνναβης αλλά και στην παραγωγή γλυκισμάτων πλουσίων σε θερμίδες και τετραϋδροκανναβινόλη!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.