Demonic

Ακόμα ένα ανερμάτιστο, κακοστημένο και εντελώς κλισέ θρίλερ της found footage σχολής, σε παραγωγή Τζέιμς Γουάν («Saw», «Το Κάλεσμα»).

Demonic

Ένας αστυνόμος προσπαθεί να βρει στοιχεία για το πολλαπλό φονικό σε ένα απομονωμένο, ακατοίκητο εξοχικό, ενώ μια ψυχολόγος ανακρίνει το μοναδικό επιζώντα. Σε κατάσταση σοκ, αυτός της εξιστορεί πως η απόφαση έξι φίλων-κυνηγών φαντασμάτων να καλέσουν πνεύματα από «την άλλη πλευρά» βγήκε εκτός ελέγχου, με μακάβρια αποτελέσματα. Ακόμα ένα ανερμάτιστο, κακοστημένο και εντελώς κλισέ θρίλερ της found footage σχολής, σε παραγωγή Τζέιμς Γουάν («Saw», «Το Κάλεσμα»).

Demonic - εικόνα 1

Η παρουσία του χρυσοφόρου Τζέιμς­ Γουάν στην παραγωγή, ο οποίος μετά τα τρομακτικά θρίλερ­ «Saw», «Παγιδευμένη Ψυχή» και «Το Κάλεσμα» κάθισε με επιτυχία στη σκηνοθετική καρέκλα του «Fast and Furious 7», είναι το μοναδικό στοιχείο που δίνει ελπίδες σε αυτό το βγαλμένο από την πιο χρησιμοποιημένη συνταγή των σύγχρονων horror movies φιλμ να κάνει τη διαφορά. Μάταια όμως... Χωρίς την παραμικρή φαντασία και την ελάχιστη δόση (υπερφυσικής) αληθοφάνειας, ο Γουίλ Κάνον (του περιπετειώδους θρίλερ «Brotherhood») στήνει το σκηνικό ενός πολλαπλού φονικού σε ένα απομονωμένο, ακατοίκητο εξοχικό, το οποίο καταλήγει σε τρεις νεκρούς, δύο εξαφανισμένους κι έναν επιζώντα.

Ενώ μια ψυχολόγος, ανακρίνοντάς τον, μαθαίνει πως πρόκειται για μια παρέα κυνηγών φαντασμάτων οι οποίοι επιχείρησαν να καλέσουν πνεύματα από «την άλλη πλευρά», ένας αστυνομικός προσπαθεί να βρει περισσότερα στοιχεία, τα οποία αποδεικνύονται όλο και πιο μακάβρια. Ταυτόχρονα handicam footage (των ίδιων των πρωταγωνιστών υποτίθεται), στοιχειωμένο σπίτι, κακόβουλα πνεύματα, απόκρυφο παρελθόν, φίλοι με προβλήματα μεταξύ τους σχέσεων και όλες οι παραλλαγές των «μπου!» δίνουν ραντεβού σε μια αφόρητα βαρετή παρέλαση από τρομο-κλισέ και αυθαίρετες «ανατροπές». Ο επόμενος...

ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 88΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Demonic

  • Τρόμου
  • 2015
  • Διάρκεια: 88 '
  • Γουίλ Κάνον

Ένας αστυνόμος προσπαθεί να βρει στοιχεία για το πολλαπλό φονικό σε ένα απομονωμένο, ακατοίκητο εξοχικό, ενώ μια ψυχολόγος ανακρίνει το μοναδικό επιζώντα. Σε κατάσταση σοκ, αυτός της εξιστορεί πως η απόφαση έξι φίλων-κυνηγών φαντασμάτων να καλέσουν πνεύματα από «την άλλη πλευρά» βγήκε εκτός ελέγχου, με μακάβρια αποτελέσματα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - To the Training Hashira

Όπως στο περσινό "The Swordsmith Village", έχουμε και εδώ τη συρραφή τριών τηλεοπτικών επεισοδίων, απευθυνόμενη αποκλειστικά στους λάτρεις της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς "Demon Slayer".