Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron

2

Εκτελεσμένη εξίσου θεαματικά με την προηγούμενη, με περισσότερη έμφαση στους χαρακτήρες, αλλά και με ισχυρή την αίσθηση του deja vu.

Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron

Όταν ο Τόνι Σταρκ επιχειρεί να επανεκκινήσει ένα πανίσχυρο λογισμικό, εκείνο αποκτά δική του θέληση, μετατρέπεται σε μια θανάσιμη απειλή για τον πλανήτη και οι «Εκδικητές» επιστρέφουν για να τον σώσουν επιστρατεύοντας τη γνωστή, ακαταμάχητη Marvel συνταγή. Εκτελεσμένη εξίσου θεαματικά, με περισσότερη έμφαση στους χαρακτήρες, αλλά και με ισχυρή την αίσθηση του deja vu.

Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron - εικόνα 1

Μεταφέροντας υπερήρωα τον υπερήρωα και κατόρθωμα το κατόρθωμα το μυθολογικό της σύμπαν από το χαρτί στην οθόνη, η Marvel επιστρατεύει για δεύτερη φορά την πιο επιτυχημένη κινηματογραφική ομάδα της για το πλέον φιλόδοξο μέχρι στιγμής χολιγουντιανό μπλοκμπάστερ βασισμένο σε κόμικς. Πρόκειται φυσικά για τους «Εκδικητές», τους οποίους συναντάμε καθώς εισβάλλουν σε ένα καλά φυλαγμένο κάστρο κι ένα από τα κρυφά στρατηγεία-πειραματικά εργαστήρια της ΥΔΡΑ προκειμένου να πάρουν στα χέρια τους το «μαγικό» πετράδι που κοσμούσε το σκήπτρο ισχύος του Λόκι.

Έπειτα από μια θεαματική μάχη φυσικά και θα τα καταφέρουν, αφού όμως πρώτα δουν τον Hawkeye να τραυματίζεται σοβαρά και συναντήσουν ως αντιπάλους δύο αδέρφια με ξεχωριστές ικανότητες: τον Πιέτρο, ο οποίος μπορεί να κινείται με αστραπιαία ταχύτητα, και τη Γουάντα Μάξιμοφ, η οποία είναι ικανή να ελέγχει το μυαλό των ανθρώπων, κατέχοντας παράλληλα τηλεκινητικές δυνάμεις. Πρόκειται για μια καλοστημένη (επαν)εισαγωγή στο cool κλίμα της διασημότερης παρέας σωτήρων του πλανήτη, η οποία θα δοκιμαστεί από ένα διπλό χτύπημα. Πρώτα ο αλαζονικά επιπόλαιος Τόνι Σταρκ θα ενεργοποιήσει ένα πανίσχυρο λογισμικό, σχεδιασμένο ως αμυντικό πρωτόκολλο, το οποίο θα αποκτήσει δική του βούληση, θα μετατραπεί στον πανίσχυρο Άλτρον και θα βάλει στόχο του να εξοντώσει τους Εκδικητές. Κατόπιν η Γουάντα θα επηρεάσει με εικόνες και ιδέες­ βγαλμένες από το υποσυνείδητο του καθενός όλα τα μέλη της ομάδας, κάνοντάς τα ανίκανα να εμπιστευτούν το ένα το άλλο κι έτσι να δράσουν όλοι μαζί συντονισμένοι και απερίσπαστοι.

Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron - εικόνα 2

Πρόκειται δηλαδή για τη γέννηση ενός πανίσχυρου κακού –ο Άλτρον μας πρωτοσυστήθηκε το 1968 από τους Ρόι Τόμας και Τζον Μπουσέμα–, τη γνωριμία μας με μερικούς ολοκαίνουργιους μαρβελοήρωες (στους Μάξιμοφ θα προστεθεί και ο Vision) και τη σεναριακή αφορμή για μια ματιά στη σκοτεινή πλευρά των πρωταγωνιστών μας, οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν τους δαίμονές τους και να παραμερίσουν το εγωιστικό πάθος για χάρη του ομαδικού καλού. Όλα τυλιγμένα στη γνωστή υπερηρωική συσκευασία φυσικά – οριακά αφελή, ευφυώς ετοιμόλογη, αφοπλιστικά χιουμοριστική, clean cut σέξι και φαντασμαγορικά θεαματική.
Δημιουργός ο οποίος έχει αποδείξει το βεληνεκές του όχι μόνο με την προηγούμενη ταινία (σεναριογράφος των «Toy Story», «Alien, η Αναγέννηση» και «Το Μικρό Σπίτι στο Δάσος»), ο Τζος Γουέντον εκτελεί τη συνταγή συμμαζεύοντας πρωτοκλασάτο καστ, επικές σκηνές δράσης και καλογραμμένη πλοκή με τρόπο ανώδυνα «ανανεωτικό», ενώ γνωρίζει πως οι απαιτήσεις όλων από αυτό το φιλμ ξεκινούν από το μάξιμουμ. Προτιμά λοιπόν να ρισκάρει το μίνιμουμ, να μιμηθεί το χολιγουντιανά επιτυχημένο εαυτό του και με ένα εντυπωσιακό deja vu να αφήσει τους Marvel fans απόλυτα ευχαριστημένους.

ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 141΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron

Avengers: Age of Ultron
2
  • Περιπέτεια
  • 2015
  • Διάρκεια: 141 '
  • Τζος Γουέντον

Όταν ο Τόνι Σταρκ επιχειρεί να επανεκκινήσει ένα πανίσχυρο λογισμικό, εκείνο αποκτά δική του θέληση και μετατρέπεται σε μια θανάσιμη απειλή για ολόκληρο τον πλανήτη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.