Πρωταθλητές με Ψυχή

2

Άλλη μια, μετρημένη και προβλέψιμη, εκδοχή κατάκτησης του αμερικανικού ονείρου, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα.

Πρωταθλητές με Ψυχή

Το 1987 ένας καθηγητής φυσικής αγωγής που διορίζεται σε ένα γυμνάσιο της καλιφορνέζικης κωμόπολης του Μακφάρλαντ εμπνέει τους αδιάφορους Λατίνους μαθητές του και φτιάχνει μια ομάδα ανωμάλου δρόμου που αρχίζει να κερδίζει τα φαβορί. Άλλη μια, μετρημένη και προβλέψιμη, εκδοχή κατάκτησης του αμερικανικού ονείρου, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα.

Πρωταθλητές με Ψυχή - εικόνα 1

«Αυτό το μέρος δεν έχει καμία σχέση με το αμερικανικό όνειρο», λέει κάποια στιγμή ένας από τους νεαρούς Λατίνους που αποτελούν την πλειοψηφία των κατοίκων του Μακφάρλαντ. Αμ δε... Η εκατομμυριοστή χιλιοστή εκατοστή και βάλε κινηματογραφική εκδοχή της θαυματουργής κατάκτησης του αμερικανικού ονείρου βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και την ιστορία του κόουτς Τζιμ Γουάιτ, ενός καθηγητή φυσικής αγωγής ο οποίος το 1987 διορίζεται σε ένα γυμνάσιο της καλιφορνέζικης κωμόπολης Μακφάρλαντ.
Αν και στην αρχή δυσκολεύεται να μπει στο πνεύμα της λατινόφωνης κοινότητας, τελικά επιμένει και καταφέρνει να εμπνεύσει τους αδιάφορους μαθητές, φτιάχνοντας μια ομάδα ανωμάλου δρόμου που αρχίζει να κερδίζει τα φαβορί. Αμερικανιά απ’ αρχής μέχρι τέλους, η ταινία της Νίκι Κάρο («Το Σημάδι της Φάλαινας», «Άνιση Μάχη») κρατάει σε όσο χαμηλότερους τόνους μπορεί τα χολιγουντο-πατριωτικά προσχήματα και προσπαθεί να εμφυσήσει στους χαρακτήρες της –σκέτα κοινωνιολογικά δείγματα– ένα ελάχιστο ψυχολογικό βάθος. Απόλυτα προβλέψιμη, μετρημένη και χωρίς αιχμές, διαθέτει μια κοινωνικά ευαίσθητη –αλά Ομπάμα– ματιά κι έναν Κέβιν Κόστνερ που έχει φάει τους ανάλογους ρόλους με το κουτάλι.

ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 129΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Πρωταθλητές με Ψυχή

McFarland, USA
2
  • Δραματική
  • 2015
  • Διάρκεια: 129 '
  • Νίκι Κάρο

Το 1987 ένας καθηγητής φυσικής αγωγής που διορίζεται σε ένα γυμνάσιο της καλιφορνέζικης κωμόπολης του Μακφάρλαντ εμπνέει τους αδιάφορους Λατίνους μαθητές του και φτιάχνει μια ομάδα ανωμάλου δρόμου που αρχίζει να κερδίζει τα φαβορί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.