Το Μυστικό της Άνταλαϊν

1,5

Ρομαντικό δράμα που μετατρέπει την παραμυθένια σεναριακή ιδέα του σε κοινότοπο, ξεπερασμένο χολιγουντιανό μελόδραμα.

Το Μυστικό της Άνταλαϊν

Μετά από ένα περίεργο ατύχημα, η 29χρονη Άνταλαϊν μένει για πάντα νέα. Ζώντας για δεκαετίες μια μοναχική ζωή, απομακρυσμένη ακόμη και από την… ηλικιωμένη πλέον κόρη της, θα ερωτευτεί έναν γοητευτικό φιλάνθρωπο και θα αναρωτηθεί σοβαρά για τις επιλογές της. Ρομαντικό δράμα που μετατρέπει την παραμυθένια σεναριακή ιδέα του σε κοινότοπο, ξεπερασμένο χολιγουντιανό μελόδραμα.

Το Μυστικό της Άνταλαϊν - εικόνα 1

Αν και μοιάζει διασκευασμένο από κάποιο γυναικείο μπεστ σέλερ, το σενάριο της «…Άνταλαϊν» είναι παραδόξως πρωτότυπο, γραμμένο απευθείας για την οθόνη από τους Σάλβαντορ Πάσκοβιτς και Τζέι Μιλς­ Γκούντλοου («Η Πρώτη Αγάπη»). Το πραγματικά πρωτότυπο εδώ είναι βέβαια μόνο η βασική ιδέα, η οποία θέλει την 29χρονη Άνταλαϊν, γεννημένη στην αρχή του προηγούμενου αιώνα, να πέφτει θύμα ενός παράξενου αυτοκινητικού ατυχήματος το οποίο την αφήνει για πάντα νέα. Αδυνατώντας να δεσμευτεί και ζώντας για δεκαετίες μοναχική ζωή, θα ερωτευτεί έναν γοητευτικό φιλάνθρωπο και θα αρχίσει να αναρωτιέται σοβαρά για τις επιλογές της.

Τα πράγματα όμως θα μπλεχτούν ακόμη περισσότερο όταν γνωρίσει τον πατέρα του, μια σεναριακή σύμπτωση τραβηγμένη απ’ τα μαλλιά, την οποία η ταινία αντιμετωπίζει –αντίθετα με το «θαύμα» της αιώνιας νεότητας– με αταίριαστη, αναληθή σοβαροφάνεια. Ίσως τελικά η συνολική επιμονή στην καθαρά παραμυθένια­ και –γιατί όχι;– χιουμοριστική διάθεση έσωζε αυτό το ρομαντικό δράμα από την παγίδα της κοινότοπης, ξεπερασμένης χολιγουντιανής συνταγής, την οποία δεν μπορεί εδώ να υπερασπίσει ούτε το αμήχανο, χωρίς καμία χημεία πρωταγωνιστικό δίδυμο.

ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 110΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Μυστικό της Άνταλαϊν

The Age of Adaline
1,5
  • Δραματική
  • 2015
  • Διάρκεια: 110 '
  • Λι Τόλαντ Κρίγκερ

Έπειτα από ένα περίεργο ατύχημα, η 29χρονη Άνταλαϊν μένει για πάντα νέα. Ζώντας για δεκαετίες μια μοναχική ζωή, απομακρυσμένη ακόμα και από την… ηλικιωμένη πλέον κόρη της, θα ερωτευτεί έναν γοητευτικό φιλάνθρωπο και θα αναρωτηθεί σοβαρά για τις επιλογές της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.