Αρκούδες

2

Επιμορφωτικό ντοκιμαντέρ που καταγράφει με χιούμορ, συναίσθημα και σασπένς ένα χρόνο από τη ζωή μιας οικογένειας αρκούδων της Αλάσκας.

Αρκούδες

Επιμορφωτικό ντοκιμαντέρ που καταγράφει με χιούμορ, συναίσθημα και σασπένς ένα χρόνο από τη ζωή μιας οικογένειας αρκούδων της Αλάσκας.

Αρκούδες - εικόνα 1

Στην παράδοση των ντοκιμαντέρ άγριας ζωής («True Life Adventure») που παρήγαγε η Walt Disney στη δεκαετία του ’50, το εξειδικευμένο τμήμα του στούντιο Disneynature έχει ξεκινήσει πρόσφατα μια σειρά­ από οικολογικές ταινίες τεκμηρίωσης, πέντε εκ των οποίων έχουν φτάσει στη μεγάλη οθόνη. Πρώτη ήταν ο «Πλανήτης Γη» του 2007 και πιο πρόσφατη οι «Αρκούδες», αμφότερες με την υπογραφή του υποψήφιου για δύο Emmy σκηνοθέτη Άλαστερ Φόθεργκιλ. Μαζί με τον Βρετανό Κιθ Σόλι­ («African Cuts») ταξιδεύουν τώρα στην παγωμένη Αλάσκα και παρακολουθούν τη ζωή μιας οικογένειας καφέ αρκούδων. Της μαμάς Σκάι και των μικρών Σκάουτ και Άμπερ, οι οποίοι μόλις ξύπνησαν από τη χειμερία νάρκη κι ετοιμάζονται για μια ετήσια περιπέτεια ατελείωτων χιλιο­μέτρων.
Το μαγευτικό τοπίο, οι άγνωστες ­λεπτομέρειες από τη ζωή αυτών των γιγάντιων θηλαστικών, τρεις αξιολάτρευτοι πρωταγωνιστές κι ένα «σενάριο» που διαθέτει χιούμορ, συναίσθημα και σασπένς (με τα μικρά αρκουδάκια να παίζουν σαν παιδιά με τα ψάρια και τα νερά αλλά και να αγωνίζονται για να διασωθούν από πεινασμένους λύκους ή άλλες αρκούδες) συνθέτουν ένα θεαματικό επιμορφωτικό ντοκιμαντέρ που ξεπερνά τα όρια της μικρής οθόνης. Απολαυστικό για ανήλικους θεατές, αποτελεί μια πρώτης τάξεως εναλλακτική πρόταση «παιδικής ταινίας».

ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 78΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Αρκούδες

Bears
2
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2014
  • Διάρκεια: 78 '
  • Άλαστερ Φόθεργκιλ

Ένας χρόνος από τη ζωή μιας οικογένειας αρκούδων της Αλάσκας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.