Η Αγάπη Είναι Παράξενη

3

Διπλό ρεσιτάλ ερμηνείας σε ένα τρυφερό και ντελικάτο γκέι δράμα, που ξέρει πώς να συγκινεί χωρίς να γίνεται προβλέψιμα δακρύβρεχτο.

Η Αγάπη Είναι Παράξενη

Μετά από συμβίωση χρόνων, οι Μπεν και Τζορτζ παντρεύονται, γρήγορα όμως θα βρεθούν σε οικονομική ανάγκη και θα αναγκαστούν να πουλήσουν το διαμέρισμά τους. Μέχρι να βρουν μια βιώσιμη λύση για κοινή στέγη, θα φιλοξενηθούν σε φιλικά και συγγενικά σπίτια, κάτι που θα δημιουργήσει εντάσεις, οι οποίες θα απειλήσουν τη σχέση μιας ολόκληρης ζωής. Διπλό ρεσιτάλ ερμηνείας σε ένα τρυφερό και ντελικάτο γκέι δράμα, που ξέρει πώς να συγκινεί χωρίς να γίνεται προβλέψιμα δακρύβρεχτο.

Η Αγάπη Είναι Παράξενη - εικόνα 1

Υστερα από συμβίωση χρόνων, ο ζωγράφος Μπεν και ο δάσκαλος μουσικής Τζορτζ παντρεύονται. Καθώς όμως ο τελευταίος θα απολυθεί από τη δουλειά του, το ζευγάρι θα βρεθεί άμεσα σε οικονομική ανάγκη και θα αναγκαστεί να πουλήσει το κομψό διαμέρισμά του. Μέχρι οι δυο τους να βρουν μια βιώσιμη λύση για κοινή στέγη, ο Τζορτζ θα φιλοξενηθεί στο φιλικό σπίτι δυο γκέι αστυνομικών και ο Μπεν σ’ εκείνο της οικογένειας ενός ανιψιού του, εξελίξεις οι οποίες θα δημιουργήσουν εντάσεις και θα απειλήσουν τη σχέση μιας ολόκληρης ζωής.
Το κινηματογραφικό ερώτημα που φωλιάζει στην καρδιά αυτής της χαμηλότονης, συγκρατημένης μελέτης χαρακτήρων είναι το πόσο διαφορετικό (πόσο πιο κοινότοπο, δηλαδή) θα μας φαινόταν αν αφορούσε ένα ετεροφυλόφιλο ζευγάρι. Θα ήταν κάτι το οποίο έχουμε ξαναδεί δεκάδες φορές στη μεγάλη οθόνη, κάποιες απ’ αυτές μάλιστα στηριγμένο σε μια πολύ πιο ενδιαφέρουσα πλοκή. Ίσως ναι, αλλά μόνο σε ένα πρώτο επίπεδο, εκεί όπου η ιδιαιτερότητα της σχέσης των πρωταγωνιστών τραβά μέσα από πικάντικα ενσταντανέ την προσοχή μας.

Η Αγάπη Είναι Παράξενη - εικόνα 2

Γιατί πίσω από το queer fun (ή το queer δράμα) του όλου πράγματος, η ταινία του σταθερά προσηλωμένου στα διακριτικά ανθρώπινα σινε-δοκίμια Άιρα Σακς («The Delta», «Keep the Lights on») αφορά πολύ περισσότερο τον έρωτα, τη θλίψη, την απώλεια και τις μοιραίες συμπτώσεις απ’ όσο τα γκέι δικαιώματα. Με ένα διπλό ρεσιτάλ ερμηνείας από τους Λίθγκοου και Μολίνα και ένα μελαγχολικά ανατρεπτικό φινάλε, η ντελικάτη ταινία του ξέρει πώς να συγκινεί χωρίς να γίνεται προβλέψιμα δακρύβρεχτη, σαν τη λιτή, μα αισθαντική μουσική του Σοπέν που συνοδεύει τις εικόνες της.

ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 94΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Αγάπη Είναι Παράξενη

Love Is Strange
3
  • Δραματική
  • 2014
  • Διάρκεια: 94 '
  • Άιρα Σακς

Μετά από συμβίωση χρόνων, οι Μπεν και Τζορτζ παντρεύονται, γρήγορα όμως θα βρεθούν σε οικονομική ανάγκη και θα αναγκαστούν να πουλήσουν το διαμέρισμά τους. Μέχρι να βρουν μια βιώσιμη λύση για κοινή στέγη, θα φιλοξενηθούν σε φιλικά και συγγενικά σπίτια, κάτι που θα δημιουργήσει εντάσεις, οι οποίες θα απειλήσουν τη σχέση μιας ολόκληρης ζωής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.

"Ίχνη αιωνιότητας: Θόδωρος Αγγελόπουλος": Μια ημερίδα για το έργο του σπουδαίου σκηνοθέτη

Στην ημερίδα θα παρουσιάσουν κεντρικές εισηγήσεις των Βρασίδα Καραλή και Sylvie Rollet που έχουν μελετήσει σε βάθος το καλλιτεχνικό έργο και τη γλώσσα του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη.