Πάντινγκτον

3,5

Αυθεντικό βρετανικό φλέγμα, απολαυστικές σλάπστικ βινιέτες, κορυφαίο κάστινγκ κι επίκαιρα σχόλια πάνω στη διαφορετικότητα εξασφαλίζουν ένα κινηματογραφικό ντεμπούτο-σκέτο μέλι για το ακαταμάχητο αρκούδι.

Πάντινγκτον

Το αρκουδάκι Πάντινγκτον ταξιδεύει από τα βάθη της ζούγκλας του σκοτεινού Περού στο downtown του Λονδίνου, βρίσκοντάς τα σκούρα με τον αστικό τρόπο ζωής, την ίδια στιγμή που μια σατανική ταριχεύτρια έχει βάλει σκοπό να το βαλσαμώσει… Αυθεντικό βρετανικό φλέγμα, απολαυστικές σλάπστικ βινιέτες, κορυφαίο κάστινγκ κι επίκαιρα σχόλια πάνω στη διαφορετικότητα εξασφαλίζουν ένα κινηματογραφικό ντεμπούτο-σκέτο μέλι για το ακαταμάχητο αρκούδι.

Πάντινγκτον - εικόνα 1

Ο Πάντινγκτον είναι ένα από τα ελάχιστα αρκουδάκια που κατάφεραν να βρουν καταφύγιο στο δυσπρόσιτο βασίλειο της ποπ κουλτούρας. Εδώ και κάτι παραπάνω από μισό αιώνα, το τριχωτό θηλαστικό με τους ευγενείς τρόπους έχει πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτικές σειρές και βιβλία που έχουν μεταφραστεί σε πάνω από 30 γλώσσες. Έτσι δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο­ για το πολυταξιδεμένο αρκουδάκι να βρεθεί από τα βάθη της ζούγκλας του σκοτεινού Περού στο downtown του Λονδίνου. Η δυσλειτουργική οικογένεια Μπράουν θα βρει τον Πάντινγκτον στον ομώνυμο σιδηροδρομικό σταθμό και θα προσφερθεί να τον φιλοξενήσει για μία νύχτα.
Την ίδια στιγμή όμως που το ατσούμπαλο τετράποδο δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στους κανόνες ζωής της πόλης, μια σατανική ταριχεύτρια έχει βάλει σκοπό να παγώσει το αρκουδίσιο χαμόγελό του μια και καλή… Ο τηλεοπτικός Πολ Κινγκ κερδίζει από την αρχή το ριψοκίνδυνο δημιουργικό στοίχημα να συνδυάσει το animation με τη live action (το καλύτερο δείγμα­ γραφής από την εποχή του «Ρότζερ Ράμπιτ»). Αυθεντικό βρετανικό φλέγμα, απολαυστικές σλάπστικ βινιέτες, προσεκτικές δόσεις δράσης, κορυφαίο κάστινγκ κι επίκαιρα σχόλια πάνω στη διαφορετικότητα εξασφαλίζουν ένα κινηματογραφικό ντεμπούτο-σκέτο μέλι για το ακαταμάχητο αρκούδι.

Μ. Βρετανία. 2014. Διάρκεια: 95΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Πάντινγκτον

Paddington
3,5
  • Οικογενειακή
  • 2014
  • Διάρκεια: 95 '
  • Πολ Κινγκ

Το αρκουδάκι Πάντινγκτον ταξιδεύει από τα βάθη της ζούγκλας του σκοτεινού Περού στο downtown του Λονδίνου. Την ίδια στιγμή όμως που το ατσούμπαλο τετράποδο δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στους αστικούς κανόνες ζωής, μια σατανική ταριχεύτρια έχει βάλει σκοπό να παγώσει το αρκουδίσιο χαμόγελό του μια και καλή…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.