Μεταμόρφωση

1

Αδέξια και ακούσια παρωδιακή μεταφορά ενός μυθιστορήματος τρόμου του Τζο Χιλ, γιου του Στίβεν Κινγκ.

Μεταμόρφωση

Αδέξια και ακούσια παρωδιακή μεταφορά ενός μυθιστορήματος τρόμου του Τζο Χιλ, γιου του Στίβεν Κινγκ.

Μεταμόρφωση - εικόνα 1

Δοκιμάζοντας φιλότιμα πολλούς και διαφορετικούς μεταξύ τους ρόλους, ο Ντάνιελ Ράντκλιφ προσπαθεί να αφήσει πίσω του τη σινε-περσόνα του Χάρι Πότερ, αλλά η «Μεταμόρφωση» δεν είναι από τις ταινίες που θα του κάνουν τη χάρη. Διασκευή ενός μυθιστορήματος του Τζο Χιλ (γιος του συγγραφέα Στίβεν Κινγκ), εκκινεί από μια ριψοκίνδυνη ιδέα, η οποία παίρνει στην εξέλιξή της ενδιαφέρουσα και υποσχόμενη τροπή: μοναδικός ύποπτος για την ανεξιχνίαστη δολοφονία της φιλενάδας του, ο νεαρός Ιγκ ξυπνάει ένα πρωί με ένα ζευγάρι κέρατα να έχουν φυτρώσει στο κεφάλι του. Όσοι τον βλέπουν όμως, προτού προλάβουν να εκπλαγούν, καταλαμβάνονται από μια ασυγκράτητη παρόρμηση να εκφράσουν τις πιο απόκρυφες, σκοτεινές επιθυμίες τους.

Προτού το σατιρικό στοιχείο εστιάσει στο ψυχολογικό ή το κοινωνικό πεδίο, διογκώνεται ασύμμετρα κι εκτροχιάζεται στην γκροτέσκο φάρσα, με τον Γάλλο Αλεξάντρ Αζά («Mirrors», «Piranha 3D») να μπερδεύεται ανάμεσα στο ατμοσφαιρικό θρίλερ, στο μεταφυσικό τρόμο και στην ακούσια παρωδία τους. Ασταμάτητος, πατά το γκάζι της κακόγουστης φάρσας μέχρι το πάτωμα και «απογειώνεται» σε ένα instant kitsch classic φινάλε.

Περισσότερες πληροφορίες

Μεταμόρφωση

Horns
1
  • Θρίλερ
  • 2014
  • Διάρκεια: 120 '
  • Αλεξάντερ Αζά

Μετά την ανεξιχνίαστη δολοφονία της φιλενάδας του, για την οποία θεωρείται ο μοναδικός ύποπτος, ο νεαρός Ιγκ ξυπνάει ένα πρωί με ένα ζευγάρι κέρατα να έχουν φυτρώσει στο κεφάλι του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.

"Ίχνη αιωνιότητας: Θόδωρος Αγγελόπουλος": Μια ημερίδα για το έργο του σπουδαίου σκηνοθέτη

Στην ημερίδα θα παρουσιάσουν κεντρικές εισηγήσεις των Βρασίδα Καραλή και Sylvie Rollet που έχουν μελετήσει σε βάθος το καλλιτεχνικό έργο και τη γλώσσα του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη.