Nymphomaniac. Director’s Cut - Μέρος Α΄

3,5

Ο πάντα προκλητικός Λαρς Φον Τρίερ ξαναβρίσκει τη δημιουργική φλόγα του σε μια ευρηματική οδύσσεια ιδεών (και σεξουαλικών πράξεων), που ολοκληρώνεται σε δύο μέρη και δύο εκδοχές – με τη hardcore να είναι και η «αυθεντική».

Nymphomaniac. Director’s Cut - Μέρος Α΄

Ένας εβραϊκής καταγωγής Δανός διανοούμενος βρίσκει στη μέση του δρόμου κακοποιημένη και αναίσθητη μια γυναίκα. Την περιθάλπει στο σπίτι του κι εκείνη αρχίζει να του διηγείται τη γεμάτη ερωτικές περιπέτειες ιστορία της ζωής της. Ο πάντα προκλητικός Λαρς Φον Τρίερ ξαναβρίσκει τη δημιουργική φλόγα του σε μια ευρηματική οδύσσεια ιδεών (και σεξουαλικών πράξεων), που ολοκληρώνεται σε δύο μέρη και δύο εκδοχές – με τη hardcore να είναι και η «αυθεντική», όπως ακριβώς την έχει σχεδιάσει ο σκηνοθέτης της.

Nymphomaniac. Director’s Cut - Μέρος Α΄ - εικόνα 1

Συνολικά 28 λεπτά χωρίζουν τις δύο εκδοχές του πρώτου μέρους της τελευταίας ταινίας του Δανού auteur, η οποία στην ολοκληρωμένη hardcore βερσιόν της διαρκεί 325 αντί για 240 λεπτά. Ελάχιστα τα ερωτικά «πρόσθετα» (οι περισσότερες σκηνές μάλιστα έχουν υποστεί ψηφιακή επεξεργασία), καθώς η όποια περικοπή έχει κυρίως να κάνει με επεξηγηματικές λεπτομέρειες και πιο ομαλά αφηγηματικά περάσματα, τα οποία βοηθούν την πλοκή να ρέει πιο αβίαστα. Αυτή αφορά έναν εβραϊκής καταγωγής διανοούμενο, ο οποίος βρίσκει στο δρόμο κακοποιημένη και αναίσθητη μια γυναίκα. Την περιθάλπει στο σπίτι του κι εκείνη του διηγείται τη γεμάτη ερωτικές περιπέτειες ιστορία της ζωής της.

Nymphomaniac. Director’s Cut - Μέρος Α΄ - εικόνα 2

Όπως είχαμε γράψει για τη softcore εκδοχή, ο Φον Τρίερ ξαναβρίσκει τη δημιουργική φλόγα του σε μια ευρηματική οδύσσεια ιδεών (και σεξουαλικών πράξεων). Σκληρός αλλά και συγκινητικός, κατά στιγμές προσποιητός (η αφορμή για να ξεκινήσουν κάποιες σοβαρές συζητήσεις), αλλά ακούραστα εφευρετικός, υπογράφει μια μοντέρνα εκδοχή του «Χίλιες και μία νύχτες», συνδέοντας απολαυστικά το σεξ με φιλοσοφικές ιδέες, καθημερινές συμπεριφορές, κοινωνικές αντιλήψεις και θρησκευτικά πιστεύω.

Δανία, Γερμανία. 2013. Διάρκεια: 145΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM, SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Nymphomaniac. Director’s Cut - Μέρος Α΄

Nymphomaniac. Director's Cut - Part 1
3,5
  • Δραματική
  • 2013
  • Διάρκεια: 143 '
  • Λαρς φον Τρίερ

Ένας εβραϊκής καταγωγής Δανός διανοούμενος βρίσκει στη μέση του δρόμου κακοποιημένη και αναίσθητη μια γυναίκα. Την περιθάλπει στο σπίτι του κι εκείνη αρχίζει να του διηγείται την ιστορία της ζωής της, γεμάτη ατέλειωτες ερωτικές περιπέτειες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πανηγυρικό queer φινάλε στο "Σινεμά στο Κέντρο"

Οι προβολές που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Σκηνοθετών - Παραγωγών Ελλάδος ετοιμάζονται να ρίξουν πανηγυρικά αυλαία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
24/04/2024

Ο μικρομηκάς Νίκος Κολιούκος στο Φεστιβάλ των Καννών

Ο σκηνοθέτης με την ταινία "Το Χάος που Άφησε Πίσω της" συμμετέχει στο τμήμα La Cinef.

Το Ταινιόραμα στο Άστυ επιστρέφει "φορτωμένο" αριστουργήματα

Ο ετήσιος σινεφίλ μαραθώνιος στο υπόγειο της πλατείας Κοραή πλησιάζει.

Μια σπουδαία τιμή στην Αντουανέττα Αγγελίδη από τα Anthology Film Archives

Η κορυφαία δημιουργός τιμάται με ένα από τα σημαντικότερα βραβεία στο χώρο του πειραματικού σινεμά.

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.