The Equalizer

Μια αφόρητα αφελής, επικίνδυνα αμοραλιστική και φλύαρα βίαιη αμερικανική περιπέτεια.

The Equalizer

Ο Ρόμπερτ Μακόλ είναι ένας μυστηριώδης μεσήλικας που δουλεύει ως εργάτης σε ένα πολυκατάστημα και περνάει το χρόνο του διαβάζοντας σε ένα ήσυχο, συνοικιακό καφέ, όπου γνωρίζει την πόρνη Τέρι. Όταν η νεαρή βρεθεί στην εντατική, ο Ρόμπερτ θα αναλάβει δράση σε μια αφόρητα αφελή, επικίνδυνα αμοραλιστική και φλύαρα βίαιη αμερικανική περιπέτεια.

The Equalizer - εικόνα 1

Διαχρονικά στο Χόλιγουντ ισχύει το «δείξε μου τις ταινίες σου να σου πω σε ποιον (ψυχρό ή θερμό) πόλεμο βρίσκεσαι». Ο σεναριογράφος Ρίτσαρντ Γουάν των «Αναλώσιμων 2» αναλαμβάνει να επιβεβαιώσει πανηγυρικά το ρητό, μεταφέροντας την καλτ σειρά «The Equalizer» από την τηλεόραση στο σινεμά και από τα υπερσυντηρητικά ρεϊγκανικά ’80s στις νέες συνθήκες. Καταρχάς, μετατρέπει τον πρωταγωνιστή από λευκό μεσήλικο σε Αφροαμερικανό (Ομπάμα γαρ), ενώ το απόλυτο κακό (ξανα)μιλάει πλέον ρώσικα και πίνει βότκα.
Πρωταγωνιστής στην αμερικανική περιπέτεια είναι ο Ρόμπερτ Μακόλ, ένας μυστηριώδης μεσήλικος που δουλεύει ως εργάτης σε πολυκατάστημα και περνάει το χρόνο του διαβάζοντας σε ένα ήσυχο συνοικιακό καφέ. Εκεί θα γνωρίσει την Τέρι, μια ρωσικής καταγωγής πόρνη που θέλει να γίνει μουσικός. Όταν τα αφεντικά της κοπέλας τη στείλουν στην εντατική, ο Ρόμπερτ θα φανερώσει την «άγνωστη», σκοτεινή πλευρά του.

The Equalizer - εικόνα 2

Ο εδώ και καιρό ντεφορμέ Άντουαν Φούκουα ξανασυναντιέται με τον Ντένζελ Ουάσινγκτον, τον σταρ με τον οποίο συνεργάστηκε στην καλύτερη­ μέχρι σήμερα στιγμή του, την «Ημέρα Εκπαίδευσης» του 2001, ελπίζοντας σε ένα δυνατό κινηματογραφικό comeback... Μόνο που το «The Equalizer» δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτό. Αφόρητα αφελής, επικίνδυνα αμοραλιστική και φλύαρα βίαιη, η αμερικανική περιπέτεια μετατρέπεται γρήγορα σε ένα «μόνος εναντίον όλων» αγώνα που θα οδηγήσει –πού αλλού;– στη λύτρωση.
Εξάλλου, οι μπάτσοι είναι διεφθαρμένοι (τρώνε και αυτοί τις ψιλές τους), η CIA δέσμια των καθωσπρέπει πολιτικάντηδων, οι Ρώσοι έχουν εισβάλει μέσω της ισχυρής τους παραοικονομίας στις ΗΠΑ, οπότε αυτός που πρέπει να κάνει τη βρόμικη δουλειά είναι ένας τιμωρός βγαλμένος από την υπερήφανη, πολυεθνική working class της Αμερικής. Χωρίς σκηνοθετικές εμπνεύσεις, καμία σεναριακή έκπληξη, μια όλο νόημα εισβολή στη Ρωσία, επιμύθιο μονοψήφιου IQ και τον 60χρονο πλέον Ουάσινγκτον να προσπαθεί να «κλέψει» τις action σκηνές με την εμπειρία του, το «The Equalizer» δεν προσφέρεται ούτε για τους φαν της ένοχης action απόλαυσης.

ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 131΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

The Equalizer

  • Περιπέτεια
  • 2014
  • Διάρκεια: 132 '
  • Αντουάν Φουκουά

Ο Ρόμπερτ Μακόλ, ένας μυστηριώδης μεσήλικας που δουλεύει ως εργάτης σε ένα πολυκατάστημα και περνάει το χρόνο του διαβάζοντας σε ένα ήσυχο, συνοικιακό καφέ. Εκεί θα γνωρίσει την Τέρι, μια ρωσικής καταγωγής πόρνη που θέλει να γίνει μουσικός. Όταν τα αφεντικά της νεαρής κοπέλας τη στείλουν στην εντατική, ο Ρόμπερτ θα φανερώσει την «άγνωστη», σκοτεινή πλευρά του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κωνσταντίνε Φραγκούλη, πώς γύρισες ένα ψυχολογικό θρίλερ στη Σάμο;

Ο σκηνοθέτης απαντά στις ερωτήσεις μας με αφορμή την αθηναϊκή πρεμιέρα της πρώτης μεγάλου μήκους του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/04/2024

Κάννες 2024: Το "September" της Αριάν Λαμπέντ κάνει πρεμιέρα στο Ένα Κάποιο Βλέμμα

Το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο της διακεκριμένης ηθοποιού παρουσιάζεται σύντομα στην Κρουαζέτ.

Ελληνικό box office: Ένα "Panda" δεν φέρνει την άνοιξη

Το "Kung Fu Panda 4" συνεχίζει να συναρπάζει τους νεαρούς κινηματογραφόφιλους, αλλά οι καινούριες ταινίες μοιάζουν να μην ενδιαφέρουν ιδιαίτερα ούτε μικρούς ούτε μεγάλους.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Βλέπουμε την "Κάρι" του Στίβεν Κινγκ στον Δαναό

Την ταινία σκηνοθετεί ο Μπράιαν Ντε Πάλμα, ο οποίος παρέδωσε μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες τρόμου στην ιστορία και έκτοτε μπήκε στο πάνθεον των καλύτερων σκηνοθετών τρόμου.

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το 14ο International Micro μ Festival

Ανοιχτό κάλεσμα σε Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές με στόχο την ανάδειξη της ταινίας μικρού μήκους.

Το παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ "Psaroloco" επιστρέφει

Το φεστιβάλ ετοιμάζει μια σειρά ταινιών - εργαστηρίων - διαδραστικών εμπειριών και συζητήσεων ειδικά προσαρμοσμένων για μικρούς σινεφίλ.