Sex Tape. Μια Τρελή Βραδιά

1

Μια πικάντικη, υποσχόμενη κωμική ιδέα ξεφτίζει σε ανέμπνευστη, χαζοχαρούμενη μπαλαφάρα.

Sex Tape. Μια Τρελή Βραδιά

Προσπαθώντας να ξαναβρεί το παλιό ερωτικό του πάθος, ένα ζευγάρι κινηματογραφεί τις οικιακές ερωτικές του «περιπέτειες». Αντί να διαγραφεί όμως, η ταινία βρίσκεται σε λάθος χέρια και πρόκειται να ανεβεί στο Διαδίκτυο. Μια πικάντικη, υποσχόμενη κωμική ιδέα ξεφτίζει σε ανέμπνευστη, χαζοχαρούμενη μπαλαφάρα.

Sex Tape. Μια Τρελή Βραδιά - εικόνα 1

Η ιδέα της Κέιτ Έιντζελο («The Back-up Plan», με την Τζένιφερ Λόπεζ) έμοιαζε υποσχόμενη: προσπαθώντας να ξαναβρεί το παλιό ερωτικό του πάθος, ένα ζευγάρι κινηματογραφεί τις οικιακές ερωτικές του «περιπέτειες», αλλά αντί να διαγραφεί, η ταινία βρίσκεται σε λάθος χέρια και πρόκειται να ανεβεί στο Διαδίκτυο. Κατόπιν η ίδια η Έιντζελο, ο ηθοποιός Τζέισον Σίγκελ και ο σκηνοθέτης Νίκολας Στόλερ (οι τελευταίοι δύο έχουν συγγράψει τα «Σηκωτός για τη Συναυλία», «The Muppets» και «Ο Πενταετής Αρραβώνας») ανέλαβαν να την αναπτύξουν σε ένα αστείο σενάριο, το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του αναλώνεται στην απέλπιδα προσπάθεια των Τζέι και Άνι να εντοπίσουν τον παραλήπτη και να προλάβουν το κακό. Όταν το «γραπτό» ολοκληρώθηκε, το δημιουργικό τρίο της επιτυχίας «Άτακτη Καθηγήτρια» πήρε σειρά για να το μεταφέρει στην οθόνη, με τους Σίγκελ και Ντίαζ μπροστά και τον Κάσνταν πίσω από την κάμερα.

Τι δεν πήγε καλά, λοιπόν; Ξεκινώντας επιθετικά και στακάτα, καθώς η –μητέρα δύο παιδιών πλέον– Άνι θυμάται τη σεξουαλικά αχόρταγη­ αρχή της γνωριμίας της με τον Τζέι, η ταινία χαρίζει μερικά πικάντικα γέλια και ιντριγκάρει με το (όχι και τόσο «τεχνικά» δικαιολογημένο­) αγωνιώδες μπλέξιμο των πρωταγωνιστών. Ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να ξεμπλέξουν όμως αποδεικνύεται απίστευτα μπανάλ, αφηγηματικά άρρυθμος κι ελάχιστα αστείος. Είναι απορίας άξιον­ πόσο πολύ η εξέλιξη χρονοτριβεί σε άνευρες, διαλογικές σεκάνς, ­επιστρατεύει φτηνά κλισέ και αφήνει αναξιοποίητη την «ακατάλληλη για ανηλίκους», αλλά πρόσφορη για μια πραγματικά τολμηρή κωμωδία ιδέα της. Ακόμη και οι αυτοσχεδιασμοί των δοκιμασμένων στο είδος Ντίαζ και Σίγκελ είναι χλιαροί, με τον ηθικοπλαστικό διδακτισμό του φινάλε να ολοκληρώνει συγκαταβατικά αυτήν την ξενέρωτη κωμωδία ερωτικών ηθών, τυπικό δείγμα του χολιγουντιανού (ιδεολογικού και κινηματογραφικού) συντηρητισμού. ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 94΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Sex Tape: Μια Τρελή Βραδιά

Sex Tape
1
  • Κωμωδία
  • 2014
  • Διάρκεια: 94 '
  • Τζέικ Κάσνταν

Προσπαθώντας να ξαναβρεί το παλιό ερωτικό του πάθος, ένα ζευγάρι κινηματογραφεί τις οικιακές ερωτικές του «περιπέτειες». Αντί να διαγραφεί όμως, η ταινία βρίσκεται σε λάθος χέρια και πρόκειται να ανεβεί στο Διαδίκτυο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - To the Training Hashira

Όπως στο περσινό "The Swordsmith Village", έχουμε και εδώ τη συρραφή τριών τηλεοπτικών επεισοδίων, απευθυνόμενη αποκλειστικά στους λάτρεις της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς "Demon Slayer".

Η Μία και Εγώ: Η Ταινία

Πρώτη κινηματογραφική εκδοχή των ναΐφ περιπετειών της ηρωίδας μιας γερμανικής τηλεοπτικής σειράς, η οποία συνδυάζει live action και animation.