22 jump street

2

Μπορεί το δίδυμο Τζόνα Χιλ - Τσάνινγκ Τέιτουμ να διατηρεί τη χημεία του και ο κινηματογραφόφιλος (αυτο)σαρκασμός να είναι το πιο δυνατό κομμάτι του, όμως η προσχηματική πλοκή και η επανάληψη γνωστών μοτίβων από την πρώτη ταινία κονταίνουν το κωμικό γκελ του δεύτερου «Jump».

22 jump street

Το ζευγάρι μυστικών αστυνομικών Σμιντ και Τζένκο αφήνει πίσω του τα λυκειακά κατορθώματα για να «γραφτεί» στο πανεπιστήμιο με σκοπό να αποκαλύψει το δίκτυο που διακινεί το καινούργιο ναρκωτικό whypsy. Μπορεί το δίδυμο Τζόνα Χιλ - Τσάνινγκ Τέιτουμ να διατηρεί τη χημεία του και ο κινηματογραφόφιλος (αυτο)σαρκασμός να είναι το πιο δυνατό κομμάτι του, όμως η προσχηματική πλοκή και η επανάληψη γνωστών μοτίβων από την πρώτη ταινία κονταίνουν το κωμικό γκελ του δεύτερου «Jump».

22 jump street - εικόνα 1

Μέσα σε μια πενταετία οι Φιλ Λορντ και Κρίστοφερ Μίλερ έγιναν ένα από τα πιο καυτά κωμικά ντουέτα του Χόλιγουντ. Από το «Βρέχει Κεφτέδες» μέχρι το «Η Ταινία Lego» και το κινηματογραφικό reboot του «21 Jump Street», το δίδυμο έβγαλε μια ανανεωτική φρεσκάδα, ανακατεύοντας τις περισσότερες φορές επιτυχημένα (και μεταμοντέρνα) κινηματογραφικά είδη, σαρδόνιο χιούμορ, μπόλικα στοιχεία ποπ κουλτούρας και υποδόρια, κοφτερά σχόλια πάνω στις πολιτισμικές ταυτότητες. Ούτε και στο σίκουελ της αστυνομικής περιπέτειας όμως αλλάζει ρότα στο δημιουργικό του προσανατολισμό, αλλά εκπαιδευτική βαθμίδα... Το ζευγάρι μυστικών αστυνομικών Σμιντ και Τζένκο αφήνει πίσω του τα λυκειακά κατορθώματα για να «γραφτεί» στο πανεπιστήμιο, με σκοπό να ανακαλύψει το δίκτυο που διακινεί το καινούργιο ναρκωτικό whypsy. Το κολεγιακό περιβάλλον φαίνεται να ταιριάζει περισσότερο στον Τζένκο, ο οποίος γρήγορα γίνεται κορυφαίος παίκτης στην ομάδα φουτμπόλ, ενώ βρίσκει την αδελφή ψυχή του στο πρόσωπο του συμπαίκτη του Ζουκ. Ο Σμιντ μπλέκει με τους arty κύκλους του πανεπιστημίου, όπου συναντά κι ερωτεύεται την πανέμορφη Μάγια. Η απόσταση ανάμεσα στο δίδυμο μεγαλώνει την ίδια στιγμή που οι αστυνομικές έρευνες για το καινούργιο ναρκωτικό παραμένουν στάσιμες­. Μη εξελίξιμο φαίνεται όμως και το αρχικά χαριτωμένο εύρημα της κινηματογραφικής αναγέννησης του «Jump Street» στη δεύτερη ταινία της σειράς. Διότι η μετατροπή τού cult –και ταυτόχρονα συντηρητικού και παρωχημένου– τηλεοπτικού μύθου σε μια νέας κοπής αστυνομική περιπέτεια δεν έχει πλέον το πλεονέκτημα της έκπληξης. Μπορεί το δίδυμο Τζόνα Χιλ - Τσάνινγκ Τέιτουμ να διατηρεί τη χημεία του και ο κινηματογραφόφιλος (αυτο)σαρκασμός να είναι σίγουρα το πιο δυνατό κομμάτι της ταινίας (από την όχι και τόσο λανθάνουσα ομοφυλοφιλία των bromance κινηματογραφικών σχέσεων μέχρι τους ξεκαρδιστικούς τίτλους τέλους), ωστόσο η προσχηματική πλοκή, οι παράφωνες σκηνές δράσης και βασικά η επανάληψη γνωστών μοτίβων από την πρώτη ταινία κονταίνουν το κωμικό γκελ του δεύτερου «Jump».

ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 112΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

22 Jump Street

2
  • Κωμωδία
  • 2014
  • Διάρκεια: 112 '
  • Φιλ Λορντ, Κρίστοφερ Μίλερ

Το ζευγάρι μυστικών αστυνομικών Σμιντ και Τζένκο αφήνει πίσω του τα λυκειακά κατορθώματα για να «γραφτεί» στο πανεπιστήμιο με σκοπό να αποκαλύψει το δίκτυο που διακινεί το καινούργιο ναρκωτικό whypsy. Κάτω από τις νέες κολεγιακές συνθήκες, η απόσταση ανάμεσα στο δίδυμο μεγαλώνει την ίδια στιγμή που οι αστυνομικές έρευνες παραμένουν στάσιμες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.