3 Μέρες Διορία

1,5

Μια κατασκοπική περιπέτεια που αποτυγχάνει να πυροδοτήσει –έστω και στο ελάχιστο– το κινηματογραφικό fun.

3 Μέρες Διορία

Ο πράκτορας της CIA Ίθαν Ρένερ έχει μόνο μερικούς μήνες ζωής μπροστά του εξαιτίας μια ανίατης ασθένειας. Η μυστηριώδης πράκτορας Βιβή θα εμφανιστεί από το πουθενά, προσφέροντάς του μια εναλλακτική θεραπεία με μοναδικό αντάλλαγμα τη δολοφονία ενός αρχιτρομοκράτη που βρίσκεται στο Παρίσι, σε μια κατασκοπική περιπέτεια που αποτυγχάνει να πυροδοτήσει –έστω και στο ελάχιστο– το κινηματογραφικό fun.

3 Μέρες Διορία - εικόνα 1

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης ΜακΤζί («Εξολοθρευτής: Η Σωτηρία»), ο μοναδικός σκηνοθέτης στο Χόλιγουντ που χρησιμοποιεί αντί ονοματεπωνύμου... τρία γράμματα (McG), συνασπίζεται με τον Γάλλο μαέστρο της δράσης Λικ Μπεσόν, παρουσιάζοντας μια κατασκοπική περιπέτεια που εκτυλίσσεται στο Παρίσι. Πρωταγωνιστής είναι o πράκτορας της CIA Ίθαν Ρένερ που έχει μόνο μερικούς μήνες ζωής μπροστά του, εξαιτίας μια ανίατης ασθένειας. Ο σκληροτράχηλος μεσήλικας θα ταξιδέψει στην Πόλη του Φωτός για να συναντηθεί με την εν διαστάσει σύζυγό του και την κόρη τους, θέλοντας να ζήσει λίγες στιγμές οικογενειακής θαλπωρής πριν από το τέλος. Η μυστηριώδης πράκτορας Βιβή θα εμφανιστεί από το πουθενά, προσφέροντάς του μια εναλλακτική θεραπεία με μοναδικό αντάλλαγμα τη δολοφονία ενός αρχιτρομοκράτη που βρίσκεται στο Παρίσι.

3 Μέρες Διορία - εικόνα 2

Ο Κέβιν Κόστνερ παίρνει πάνω του την υψηλού ρίσκου κινηματογραφική αποστολή, με το όνομά του να φιγουράρει πρώτο στη μαρκίζα μιας ακριβής παραγωγής ύστερα από πολλά χρόνια. Και η αλήθεια είναι ότι η κουλ παρουσία του 59χρονου σταρ είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει το «3 Μέρες Διορία». Γιατί δεν φτάνει μόνο να χτυπήσεις στο εμπορικό σου σέικερ δυο μεζούρες πρακτορικού σασπένς, μια δόση χιούμορ και μια κουταλιά οικογενειακού δράματος για να φτιάξεις μια ανάλαφρη περιπέτεια.
Από την πρώτη κιόλας σεκάνς το κατασκοπικό φιλμ δείχνει ότι στοχεύει το στάτους της «ένοχης κινηματογραφικής απόλαυσης» και πουθενά αλλού: Το παντελώς ξεχαρβαλωμένο σενάριο των Λικ Μπεσόν και Άντι Χάσακ βρίθει κενών και κλισέ, η σκηνοθεσία του ΜακΤζί έχει λόγο ύπαρξης μόνο στις σκηνές δράσης, το διεθνοπολιτικό αμερικανικό καουμποϊλίκι ξεσαλώνει, η οικογένεια θριαμβεύει πάνω σε σορούς από πτώματα, ενώ η γκοθ-κιτς εμφάνιση της Άμπερ Χερντ είναι το στιλιστικό κερασάκι στην τούρτα. Ο Κέβιν Κόστνερ, με περισσή ψυχραιμία, δεν θα σταματήσει να πυροβολεί μέχρι τέλους οποιοδήποτε αρσενικό έμβιο ον βρεθεί στο δρόμο του, σπάζοντας σίγουρα το προσωπικό του ρεκόρ σκοτωμών ανά λεπτό.

ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 117΄. Διανομή: FEELGOOD ENT

Περισσότερες πληροφορίες

3 Μέρες Διορία

3 Days to Kill
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2014
  • Διάρκεια: 117 '
  • ΜακΤζι

Ο πράκτορας της CIA Ίθαν Ρένερ έχει μερικούς μόνο μήνες ζωής μπροστά του εξαιτίας μια ανίατης ασθένειας. Ο σκληροτράχηλος μεσήλικας θα ταξιδέψει στην Πόλη του Φωτός για να συναντηθεί με την εν διαστάσει σύζυγό του και την κόρη τους, θέλοντας να ζήσει λίγες στιγμές οικογενειακής θαλπωρής πριν από το τέλος. Η μυστηριώδης πράκτορας Βιβή, όμως, θα εμφανιστεί από το πουθενά, προσφέροντάς του μια εναλλακτική θεραπεία, με μοναδικό αντάλλαγμα τη δολοφονία ενός αρχιτρομοκράτη που βρίσκεται στο Παρίσι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.