Ο Μάγος του Οζ: Η Επιστροφή της Ντόροθι

1

Αναγκάζεται λοιπόν να γυρίσει πίσω για να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τον κακό γελωτοποιό Τζέστερ, ο οποίος έχει σφετεριστεί την εξουσία. Σχεδιαστικά φτωχό και απλοϊκό στη σύλληψή του animation, εμπνευσμένο από την κλασική ταινία του 1939.

Ο Μάγος του Οζ: Η Επιστροφή της Ντόροθι

Επιστρέφοντας με τον πιστό της σκύλο Τότο στο κατεστραμμένο από τον τυφώνα Κάνσας, η Ντόροθι δέχεται έκκληση βοήθειας από τους φίλους τους στη χώρα του Οζ. Αναγκάζεται λοιπόν να γυρίσει πίσω για να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τον κακό γελωτοποιό Τζέστερ, ο οποίος έχει σφετεριστεί την εξουσία. Σχεδιαστικά φτωχό και απλοϊκό στη σύλληψή του animation, εμπνευσμένο από την κλασική ταινία του 1939.

Ο Μάγος του Οζ: Η Επιστροφή της Ντόροθι - εικόνα 1

Βλέποντας ταινίες όπως η «…Επιστροφή της Ντόροθι», συνειδητοποιεί κι εκτιμά διπλά κάποιος τόσο­ το υπέρογκο κόστος όσο και τη δημιουργική φαντασία που επενδύονται στις animation παραγωγές των μεγάλων χολιγουντιανών στούντιο (Pixar, Dreamworks, Disney, Fox…). Με ψηφιακό σχέδιο που παραπέμπει σε τηλεοπτικό καρτούν και μια απλοϊκή στη σύλληψη και την εξέλιξή της πλοκή, το φιλμ των Γουίλ Φιν («Ο Δρόμος για το Ελντοράντο», «Μια Τρελή, Τρελή Φάρμα») και Νταν Σεντ Πιέρ (χρόνια σχεδιαστής της Disney) κοιτάζει από πολύ χαμηλά –και από πολύ παλιά– την αισθητική και αφηγηματική πρόοδο του σύγχρονου κινουμένου σχεδίου. Συνεχίζοντας την ιστορία της Ντόροθι Γκέιλ από εκεί που την άφησε η κλασική ταινία του Βίκτορ Φλέμινγκ πριν από 75 χρόνια, το ανέμπνευστο animation στέλνει­ την καλόκαρδη κοπέλα από το Κάνσας πίσω στη Σμαραγδένια Πόλη, όπου την εξουσία έχει σφετεριστεί ο κακός γελωτοποιός Τζέστερ. Όχι πως αγωνιά κάποιος, αλλά διεκπεραιωτική δράση, ρουτινιάρικες αναποδιές και αναμενόμενα κατορθώματα επαναφέρουν τελικά την τάξη και την απόλυτη βαρεμάρα.

ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 88΄. Διανομή: VILLAGE FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Μάγος του Οζ: Η Επιστροφή της Ντόροθι

Legends of Oz: Dorothy's Return
1
  • Animation
  • 2013
  • Διάρκεια: 88 '
  • Γουίλ Φιν

Επιστρέφοντας με τον πιστό της σκύλο Τότο στο κατεστραμμένο από τον τυφώνα Κάνσας, η Ντόροθι δέχεται έκκληση βοήθειας από τους φίλους τους στη χώρα του Οζ, το Σκιάχτρο, τον Τενεκεδένιο και το Λιοντάρι. Αναγκάζεται λοιπόν να γυρίσει πίσω για να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τον κακό γελωτοποιό Τζέστερ, ο οποίος έχει σφετεριστεί την εξουσία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.