Το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας

2

Μαχητικό και πληροφοριακό ρεπορτάζ στην καρδιά των γεγονότων από έναν έμπειρο τηλεοπτικό ντοκιμαντερίστα («Εξάντας»).

Το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας

Το χρονικό του αιφνιδιαστικού κλεισίματος της ΕΡΤ και οι επιπτώσεις του στο ελληνικό ραδιοτηλεοπτικό και γενικότερα ενημερωτικό τοπίο. Μαχητικό και πληροφοριακό ρεπορτάζ στην καρδιά των γεγονότων από έναν έμπειρο τηλεοπτικό ντοκιμαντερίστα («Εξάντας»).

Το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας - εικόνα 1

Με το που αποφάσισε­ η κυβέρνηση στις 11/6/2013 να κλείσει εν μία νυκτί τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα, η κάμερα του Γιώργου Αυγερόπουλου βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων. Καθώς αυτές έτρεχαν, ο έμπειρος δημιουργός του «Εξάντα» συνέχισε να τις παρακολουθεί από κοντά­ και τώρα ολοκλήρωσε ένα ρεπορταζιακό χρονικό μιας ώρας, το οποίο περιγράφει τα γεγονότα που ακολούθησαν αυτό το απρόβλεπτο όσο και πρωτοφανές για τα ευρωπαϊκά χρονικά γεγονός. Πρωταγωνιστές είναι κυρίως πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ που εκφράζουν τις εύλογες απορίες τους, με κάποιους πολιτικούς να δηλώνουν τις αντιρρήσεις τους και τον πρώην υπουργό Παντελή Καψή να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Κυρίως καταγραφικό, το ντοκιμαντέρ αποτυπώνει τη διεθνή κατακραυγή, εξηγεί την αντισυνταγματικότητα της απόφασης, για να καταλήξει στη «λογική του σοκ» και τη χειραγωγημένη ιδιωτικοποίηση της πληροφόρησης. Ο λόγος του είναι απλός και σαφής, οι τηλεοπτικής λογικής εικόνες του απλώς υποστηρικτικές και η πολιτική του θέση ξεκάθαρη, αποκαλυπτική για το δημοκρατικό έλλειμμα που βασιλεύει στην Ελλάδα της κρίσης. Ελλάδα. 2014. Διάρκεια: 65΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας

2
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2014
  • Διάρκεια: 65 '
  • Γιώργος Αυγερόπουλος

Το χρονικό του αιφνιδιαστικού κλεισίματος της ΕΡΤ και οι επιπτώσεις του στο ελληνικό ραδιοτηλεοπτικό και γενικότερα ενημερωτικό τοπίο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.