Ρίο 2

2,5

Χαριτωμένη συνέχεια της animated εξωτικής περιπέτειας, με φαντασμαγορικά μουσικοχορευτικά νούμερα και «ζωντανό» 3D.

Ρίο 2

Ο Μπλου, η Τζούελ και τα τρία του παπαγαλάκια ταξιδεύουν μέχρι τη ζούγκλα του Αμαζονίου, όπου συναντούν την οικογένεια της Τζούελ, μαθαίνουν τη φυσική ζωή αλλά κι έρχονται αντιμέτωποι με μια συμμορία παράνομων υλοτόμων. Χαριτωμένη συνέχεια της animated εξωτικής περιπέτειας, με φαντασμαγορικά μουσικοχορευτικά νούμερα και «ζωντανό» 3D.

Ρίο 2 - εικόνα 1

Αφού ολοκλήρωσε επιτυχημένα τα πρώτα τρία κεφάλαια της «Εποχής των Παγετώνων», ο Βραζιλιάνος σκηνοθέτης Κάρλος Σαλντάνια δοκίμασε τις δυνάμεις του σε μια «εντός έδρας» κωμική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων με εξίσου θεαματικά αποτελέσματα. Οπότε μετά το διασκεδαστικότατο «Ρίο» ο αδέξιος γαλάζιος παπαγάλος Μπλου επιστρέφει και πάλι γεμάτος ανασφάλεια, ζευγάρι πλέον με την Τζούελ και πατέρας τριών μικρών. Όλοι τους ταξιδεύουν μέχρι τα βάθη της ζούγκλας του Αμαζονίου, εκεί όπου συναντούν τον πατέρα της Τζούελ, ο οποίος υποδέχεται στη φυλή τον… κατοικίδιο γαμπρό του με μια ελάχιστα κεκαλυμμένη απογοήτευση. Η ζωή στη φύση γοητεύει τους πάντες εκτός από τον Μπλου, ο οποίος αποξενώνεται όλο και περισσότερο από την οικογένειά του – μέχρι που οι φίλοι του Τούλιο και Λίντα ­συλλαμβάνονται από μια συμμορία παράνομων υλοτόμων κι εκείνος ­αποφασίζει να τους σώσει.
Με ένα λιγότερο ευρηματικό σενάριο­ από αυτό της πρώτης ταινίας, αλλά με το ίδιο πολύχρωμο κέφι, το «Ρίο 2» αντικαθιστά το ντεκόρ του Ρίο ντε Ζανέιρο με εκείνο της άγριας ζούγκλας και συνεχίζει να εκμεταλλεύεται τη λατινοαμερικάνικη αγάπη για το χορό και τα τραγούδια αξιοποιώντας τα μουσικά νούμερα με ένα «ολοζώντανο» 3D. Τα υπόλοιπα τρέχουν πάνω στις ράγες μιας ευκολοχώνευτης συνταγής, που παίζει (με ρυθμό) στα δάχτυλα φαντασμαγορικό φολκλόρ κι έτοιμες συγκινήσεις, οικουμενικά ­μηνύματα και κομψή σάτιρα. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη.
ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 101΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Ρίο 2

Rio 2
2,5
  • Animation
  • 2014
  • Διάρκεια: 101 '
  • Κάρλος Σαλντάνα

Ο Μπλου, η Τζούελ και τα τρία του παπαγαλάκια ταξιδεύουν μέχρι τη ζούγκλα του Αμαζονίου, όπου συναντούν την οικογένεια της Τζούελ, μαθαίνουν τη φυσική ζωή αλλά κι έρχονται αντιμέτωποι με μια συμμορία παράνομων υλοτόμων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.