Vampire Academy

0,5

Εφηβική περιπέτεια φαντασίας που μένει μετεξεταστέα λόγω δυσνόητης αφήγησης, τηλεοπτικής φλυαρίας και «χάρτινης» δράσης.

Vampire Academy

Στη βαμπιρική Ακαδημία του Αγίου Βλαντιμίρ, η Ρόουζ θα πρέπει να προστατεύσει με κάθε τρόπο τη συμμαθήτρια και γαλαζοαίματη φίλη της Λίζα από τους μεγάλους κινδύνους που παρουσιάζονται, με την εφηβική περιπέτεια φαντασίας να μένει μετεξεταστέα λόγω δυσνόητης αφήγησης, τηλεοπτικής φλυαρίας και «χάρτινης» δράσης.

Vampire Academy - εικόνα 1

Ακόμη μία μπεστ σέλερ σειρά εφηβικής λογοτεχνίας φαντασίας παίρνει­ το δρόμο προς την οθόνη ευελπιστώντας να επαναλάβει, έστω και στο ελάχιστο, την επιτυχία του «Χάρι Πότερ». Το «Vampire Academy» όμως δεν έχει ούτε το όνομα ούτε τη χάρη. Ο Μαρκ Γουότερς των «Κακών Κοριτσιών» αναλαμβάνει να μεταφέρει τη θηλυκή βαμπιρική ιστορία στον κινηματογράφο, με τον μεγαλύτερο αδερφό του Ντάνιελ Γουότερς («Ο Μπάτμαν Επιστρέφει») να γράφει το σενάριο. Σε αυτήν την περιπέτεια φαντασίας η Ρόουζ είναι η Νταμπίρ (μισή­ άνθρωπος και μισή βαμπίρ), που προστατεύει τη φίλη και συμμαθήτριά της στην Ακαδημία του Αγίου Βλαντιμίρ Λίζα, η οποία είναι Μορόι (γαλαζοαίματο βαμπίρ), από τα κακά Στριγκόι (μοχθηρά βαμπίρ)...
Μπερδευτήκατε; Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δυσνόητα στην ταινία, διότι οι Γουότερς προσπαθούν να «χωρέσουν» στην οθόνη τη μυθολογία της σειράς χρησιμοποιώντας μακρόσυρτα voice over, σεκάνς-σφήνες και φλας μπακ που τις περισσότερες φορές αποπροσανατολίζουν ακόμη περισσότερο τον αμύητο θεατή. Αν σε αυτά προσθέσετε την ακατάληπτη τηλεοπτική­ φλυαρία, τα «χάρτινα» οπτικά εφέ και μερικά κρύα αστειάκια με αναφορές στην ποπ κουλτούρα, η περιπέτεια φαντασίας μένει ασυζητητί στην ίδια τάξη.

Περισσότερες πληροφορίες

Vampire Academy

0,5
  • Φαντασίας
  • 2014
  • Διάρκεια: 104 '
  • Μαρκ Γουότερς

Στη βαμπιρική Ακαδημία του Αγίου Βλαντιμίρ, η Ρόουζ θα πρέπει να προστατεύσει με κάθε τρόπο τη συμμαθήτρια και γαλαζοαίματη φίλη της Λίζα από τους μεγάλους ενδοσχολικούς και εξωσχολικούς κινδύνους που συνεχώς πολλαπλασιάζονται.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.