Last Vegas

1,5

Πέντε σταρ βραβευμένοι με Όσκαρ χαραμίζονται σε μια ελάχιστα αστεία και βαθιά συντηρητική γεροντοκωμωδία.

Last Vegas

Με αφορμή το γάμο ενός φίλου τους, τρεις σχεδόν 70άρηδες κολλητοί και ο μέλλων γαμπρός ξεκινούν για το bachelor party στο Λας Βέγκας. Πέντε σταρ βραβευμένοι με Όσκαρ χαραμίζονται σε μια ελάχιστα αστεία και βαθιά συντηρητική γεροντοκωμωδία.

Last Vegas - εικόνα 1

Τ ι θα ήταν άραγε αυτό το «Last Vegas» χωρίς τους πρωταγωνιστές του; Γιατί­ η αλήθεια είναι πως δύσκολα βρίσκεις ταινία με καστ του οποίου όλα τα μέλη έχουν βραβευτεί με Όσκαρ (σύνολο επτά), άσχετα αν το άθροισμα των ηλικιών τους ξεπερνά τα 340 χρόνια! Τα καλά νέα αυτής της «το Hangover βγαίνει στη σύνταξη» κωμωδίας δεν είναι άλλα, λοιπόν, από την επί της οθόνης συνεργασία τεσσάρων μεγάλων σταρ οι οποίοι δεν έχουν ξαναδουλέψει μαζί, ούτε ως ζευγάρια, και της Μέρι Στίνμπεργκεν («Φιλαδέλφεια», «Ragtime»), συμπαθούς καρατερίστα η οποία το 1980 κέρδισε το Όσκαρ β΄ ρόλου για το «Melvin and Howard».
Τα κακά νέα είναι πως αυτή η συνάντηση ερμηνευτικής κορυφής αποτελεί και τη μοναδική ατραξιόν του φιλμ, που μοιάζει να έχει ξοδέψει όλη την ενέργειά του στο κάστινγκ, άντε και στην υποσχόμενη αρχική σεναριακή ιδέα: όταν ο ορκισμένος εργένης Μπίλι ανακοινώνει στους σχεδόν 70άρηδες κολλητούς του ότι πρόκειται επιτέλους να παντρευτεί μια… τριαντάχρονη, εκείνοι αποφασίζουν να οργανώσουν ένα bachelor party στο Λας Βέγκας, τελευταία τους ευκαιρία για ένα αξέχαστο ξεφάντωμα.
Οι Άρτσι και Σαμ πείθουν ακόμη και τον γκρινιάρη Πάντι, ο οποίος είναι θυμωμένος γιατί ο Μπιλ δεν εμφανίστηκε στην πρόσφατη κηδεία της γυναίκας του, να τους ακολουθήσει και το ταξίδι στην περιπετειώδη χώρα του τζόγου ξεκινά. Όπως ξεκινά όμως, έτσι και τελειώνει – αφηγηματικά επίπεδο κι ελάχιστα αστείο απ’ αρχής μέχρι τέλους. Το σενάριο του Νταν Φόγκελμαν («Αυτοκίνητα», «Μαλλιά Κουβάρια», «Crazy, Stupid, Love») περιγράφει επιδερμικά χαρακτήρες και καταστάσεις, εξελίσσει με αυτόματο πιλότο την πλοκή, ενώ ο παλιμπαιδισμός των κουρασμένων playboys μένει εντελώς ανεκμετάλλευτος δραματικά.
Αντίθετα, πίσω από τα κίνητρα και τις πράξεις τους υπάρχουν ένας βαθύς συντηρητισμός (το εξωσυζυγικό σεξ είναι κακό) και μια ισοπεδωτική αφέλεια (όλες οι παρεξηγήσεις οφείλονται στην υπερβολική καλοσύνη) που δεν μπορούν να διορθώσουν η πολύτιμη πείρα των χαριτωμένων, αλλά βαριεστημένων πρωταγωνιστών.

ΗΠΑ. 2013. Διάρκεια: 105΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Last Vegas

1,5
  • Κωμωδία
  • 2013
  • Διάρκεια: 105 '
  • Τζον Ταρτελτάουμπ

Με αφορμή το γάμο ενός φίλου τους, τρεις σχεδόν 70άρηδες κολλητοί και ο μέλλων γαμπρός ξεκινούν για το bachelor party στο Λας Βέγκας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.