Thor 2. Σκοτεινός Κόσμος

2

Η γνωστή χολιγουντιανή συνταγή της Marvel ξεπατικώνεται ακόμα μια φορά, λίγο πιο συμμαζεμένη και αρκετά πιο αστεία από όσο η πρώτη κινηματογραφική περιπέτεια του εμπνευσμένου από τη βορειο-ευρωπαϊκή μυθολογία υπερήρωα.

Thor 2. Σκοτεινός Κόσμος

Ο Θορ είναι ο μόνος που μπορεί να αντιμετωπίσει έναν εχθρό από το μακρινό παρελθόν. Τον αρχηγό των σκοτεινών ξωτικών Μάλεκιθ, ο οποίος επιστρέφει αναζητώντας τον Αιθέρα, το μυστικό και ανίκητο όπλο με τη βοήθεια του οποίου θα καταστρέψει το Άσγκαρ και θα βυθίσει το σύμπαν στο αιώνιο σκοτάδι. Η γνωστή χολιγουντιανή συνταγή της Marvel ξεπατικώνεται ακόμα μια φορά, λίγο πιο συμμαζεμένη και αρκετά πιο αστεία από όσο η πρώτη κινηματογραφική περιπέτεια του εμπνευσμένου από τη βορειο-ευρωπαϊκή μυθολογία υπερήρωα.

Thor 2. Σκοτεινός Κόσμος - εικόνα 1

Αφού αναγκάστηκε να φωνάξει όλους τους «Εκδικητές» για να ξεμπερδέψει με τον αδερφό του Λόκι, ο Θορ έχει αφήσει την Τζέιν Φόστερ στη Γη να περιμένει ενόσω εκείνος επιβάλλει (με τον all time classic αμερικανικό τρόπο) την ειρήνη στα εννέα βασίλεια του σύμπαντος. Κι ενώ όλα μοιάζουν υπό απόλυτο έλεγχο, μια απειλή από το παρελθόν ετοιμάζεται να επανεμφανιστεί στη δεύτερη «αυτόνομη» κινηματογραφική περιπέτεια του εμπνευσμένου από τη βορειο-ευρωπαϊκή μυθολογία κόμικς υπερήρωα, ο οποίος καταφέρνει να σώσει κάθε φορά τον κόσμο με μόνα όπλα το ανυπέρβλητο θάρρος και το θαυματουργό σφυρί του.
Αλλά τώρα τα πράγματα μοιάζουν λιγάκι ζόρικα, καθώς ο Θορ πρέπει να φροντίσει ώστε να μην πέσει με κανένα τρόπο στα χέρια του Μάλεκιθ ο Αιθέρας, ένα μυστικό και ανίκητο όπλο με τη βοήθεια του οποίου ο αρχηγός των σκοτεινών ξωτικών θα καταστρέψει το Άσγκαρ και θα βυθίσει τα πάντα στο αιώνιο σκοτάδι. Από μια μοιραία σύμπτωση όμως ο Αιθέρας έχει μπει στο σώμα της Τζέιν Φόστερ (!) κι έτσι η αγαπημένη του Θορ βρίσκεται, μαζί με το υπόλοιπο σύμπαν, σε άμεσα θανάσιμο κίνδυνο.
Η γνωστή χολιγουντιανή συνταγή της Marvel ξεπατικώνεται ξανά, πιστή στο σκοτεινό κι επηρεασμένο από την ηρωική φαντασία κλίμα της πρώτης ταινίας. Τον Κένεθ Μπράνα (και τις σαιξπηρικές αναφορές του) αντικαθιστά πίσω από την κάμερα ο τηλεοπτικός εξπέρ Άλαν Τέιλορ («Sex and the city», «Sopranos», «Mad men», «Game of thrones»), πατώντας σε ένα πιο συμμαζεμένο και γεμάτο χιούμορ σενάριο, highlight του οποίου είναι η αναγκαστική και αμφίσημη συνεργασία Θορ και Λόκι. Το ταιριαστό δίδυμο –κυρίως χάρη στον χαρισματικό Τομ Χίντλεστον– στήνει ένα έστω στοιχειώδες δράμα, οι «Γήινοι» Στέλαν Σκάσγκαρντ και Κατ Ντένινγκς προσφέρουν τις κωμικές ανάσες και τα τρισδιάστατα ειδικά εφέ αναλαμβάνουν όλα τα υπόλοιπα. Τα πάντα λειτουργούν προβλέψιμα και σίγουρα αποτελεσματικότερα από την προηγούμενη φορά, εξασφαλίζοντας έτσι πως θα υπάρξει σίγουρα κι επόμενη.

ΗΠΑ. 2012. Διάρκεια: 112΄. Διανομή: FILMTRADE ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Thor 2: Σκοτεινός Κόσμος

Thor: The Dark World
2
  • Περιπέτεια
  • 2013
  • Διάρκεια: 112 '
  • Άλαν Τέιλορ

Ο Θορ είναι ο μόνος που μπορεί να αντιμετωπίσει έναν εχθρό από το μακρινό παρελθόν. Τον αρχηγό των σκοτεινών ξωτικών Μάλεκιθ, ο οποίος επιστρέφει αναζητώντας τον Αιθέρα, το μυστικό και ανίκητο όπλο με τη βοήθεια του οποίου θα καταστρέψει το Άσγκαρ και θα βυθίσει το σύμπαν στο αιώνιο σκοτάδι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.