Με το βλέμμα στραμμένο στο περιβάλλον γιορτάζει το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Μέσα από ειδικά προγραμματισμένες ξεναγήσεις στην περιοδική και διαδραστική του έκθεση "Οικονομία και Κλίμα: Handle with care", και από ειδικά διαμορφωμένες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις, το μουσείο επιδιώκει να "εξοπλίσει" τους επισκέπτες του με γνώση και εμπιστοσύνη στις αλλαγές που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής!

Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος συμμετέχει ενεργά στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου) για το 2023 με θέμα "Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής", καλώντας το κοινό να βιώσει μοναδικές, εκπαιδευτικές και ταυτόχρονα ψυχαγωγικές μουσειακές εμπειρίες. Στο πλαίσιο της φετινής επετείου, η οποία, σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων είναι αφιερωμένη στην ανάδειξη των μουσείων "ως αξιόπιστων θεσμών, με ιδιαίτερο κύρος στο σύνολο της κοινωνίας, που έχουν τη δυνατότητα να προωθούν τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης υποστηρίζοντας δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής", το Μουσείο "αναλαμβάνει δράση"!

Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Πέμπτης 18/5:

10:00-11:00 & 15:00-16:00 | Ξενάγηση στην έκθεση Οικονομία και κλίμα:handle with care, για ενήλικες

Η έκθεση περιγράφει το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και αναλύει τις οικονομικές του συνέπειες και τους τρόπους που επιλέγονται για την αντιμετώπισή του, με στόχο την ενημέρωση και ενεργό συμμετοχή του κοινού στην επείγουσα δέσμευση και κινητοποίηση που απαιτούνται για την αναχαίτιση του φαινομένου σε παγκόσμια κλίμακα.

11:00-12:00 & 16:00-17:00 | Εκπαιδευτική / ψυχαγωγική δράση Πράσινη Απόδραση, για παιδιά 12-17 ετών

Στο πρόγραμμα αυτό, αξιοποιούνται πρακτικές των αιθουσών διαφυγής (escape rooms) - που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς μεταξύ των εφήβων – ώστε να γνωστοποιηθούν οι οικονομικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, και να υπογραμμιστεί πως ο δρόμος της ανθρωπότητας προς ένα πιο βιώσιμο και ευημερούν μέλλον περνά μέσα από τις πράσινες επενδύσεις.

12:00-13:00 & 17:00-18:00 | Εκπαιδευτικό παιχνίδι Earn your money, saving earth, για παιδιά 12-17 ετών

Το εκπαιδευτικό αυτό παιχνίδι σχετίζεται με την πράσινη απασχόληση και τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας που αφορά, παρουσιάζοντας στοιχεία που καθιστούν τα πράσινα επαγγέλματα ως "επαγγέλματα του μέλλοντος".

Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος Διεθνής Ημέρα Μουσείων

13:00-14:00 & 18:00-19:00 | Εκπαιδευτικό παιχνίδι Save your money, saving earth, για παιδιά 12-17 ετών

Άλλο ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι! Παρουσιάζονται και παρέχονται πρακτικές συμβουλές για τους τρόπους με τους οποίους οι προσωπικές επιλογές σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους (όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, η εξοικονόμηση οικιακής ενέργειας, η λελογισμένη κατανάλωση νερού και η εξοικονόμηση κατά τη μετακίνηση) μπορούν να έχουν σημαντικό αποταμιευτικό αποτέλεσμα.

Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος

Για περισσότερες λεπτομέρειες:
Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος, Αμερικής 3, Αθήνα
Τηλ. επικοινωνίας: +30 210 320 4444
Email επικοινωνίας: mailto:museum@bankofgreece.gr" target="_blank">mailto:museum@bankofgreece.gr" target="_blank">mailto:museum@bankofgreece.gr" target="_blank">mailto:museum@bankofgreece.gr" target="_blank">mailto:museum@bankofgreece.gr" target="_blank">mailto:museum@bankofgreece.gr" target="_blank">mailto:museum@bankofgreece.gr" target="_blank">mailto:museum@bankofgreece.gr" target="_blank">mailto:museum@bankofgreece.gr" target="_blank">mailto:museum@bankofgreece.gr" target="_blank">mailto:museum@bankofgreece.gr" target="_blank">mailto:museum@bankofgreece.gr" target="_blank">mailto:museum@bankofgreece.gr">museum
Facebook: BoGMuseum

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εικαστικά εργαστήρια και διαδρομές στο φετινό Summer Camp του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την τέχνη εξερευνώντας παράλληλα τον Εθνικό Κήπο, το Καλλιμάρμαρο και το Ωδείο Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/05/2023

Θέατρο, μουσική και σινεμά στο 10ο summer camp για παιδιά και εφήβους από τις Μορφές Έκφρασης

Φέτος οι έφηβοι, μπορούν να επιλέξουν, εάν το επιθυμούν, να συμμετέχουν σε ειδικά τμήματα θεάτρου, μουσικής, κινηματογράφου.

To Summer School εφήβων "Κλακέτα, κάμερα, πάμε!" έρχεται στην Τεχνόπολη

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας "Καρπός" συστήνει στους εφήβους την τέχνη του κινηματογράφου.

"Το καμπαρέ των ζώων": Μουσική εκδήλωση για παιδιά από δύο ετών στο Children's Books and Μore

Τα παιδιά μαθαίνουν με διασκεδαστικό τρόπο τα γνωρίσματα και τις συμπεριφορές των ζώων καθώς και τα διάφορα είδη ρυθμών και μουσικής.

Το φετινό Summer Camp του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης εμπνέεται από τη φύση

Πέντε μέρες, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, μέσα από μύθους, παιχνίδια, έργα τέχνης, χορό, μουσική και την επαφή με την ίδια τη φύση, τα παιδιά εμπνέονται και δημιουργούν τα δικά τους έργα.

To summer camp της Τεχνόπολης επιστρέφει

Τέσσερις εβδομάδες γεμάτες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, πρωτότυπα εργαστήρια, δημιουργικά παιχνίδια και άλλες απίθανες δράσεις περιμένουν τα παιδιά 6-11 ετών στο κέντρο της πόλης.