Με το βλέμμα στραμμένο στο περιβάλλον γιορτάζει το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Μέσα από ειδικά προγραμματισμένες ξεναγήσεις στην περιοδική και διαδραστική του έκθεση "Οικονομία και Κλίμα: Handle with care", και από ειδικά διαμορφωμένες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις, το μουσείο επιδιώκει να "εξοπλίσει" τους επισκέπτες του με γνώση και εμπιστοσύνη στις αλλαγές που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής!

Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος συμμετέχει ενεργά στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου) για το 2023 με θέμα "Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής", καλώντας το κοινό να βιώσει μοναδικές, εκπαιδευτικές και ταυτόχρονα ψυχαγωγικές μουσειακές εμπειρίες. Στο πλαίσιο της φετινής επετείου, η οποία, σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων είναι αφιερωμένη στην ανάδειξη των μουσείων "ως αξιόπιστων θεσμών, με ιδιαίτερο κύρος στο σύνολο της κοινωνίας, που έχουν τη δυνατότητα να προωθούν τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης υποστηρίζοντας δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής", το Μουσείο "αναλαμβάνει δράση"!

Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Πέμπτης 18/5:

10:00-11:00 & 15:00-16:00 | Ξενάγηση στην έκθεση Οικονομία και κλίμα:handle with care, για ενήλικες

Η έκθεση περιγράφει το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και αναλύει τις οικονομικές του συνέπειες και τους τρόπους που επιλέγονται για την αντιμετώπισή του, με στόχο την ενημέρωση και ενεργό συμμετοχή του κοινού στην επείγουσα δέσμευση και κινητοποίηση που απαιτούνται για την αναχαίτιση του φαινομένου σε παγκόσμια κλίμακα.

11:00-12:00 & 16:00-17:00 | Εκπαιδευτική / ψυχαγωγική δράση Πράσινη Απόδραση, για παιδιά 12-17 ετών

Στο πρόγραμμα αυτό, αξιοποιούνται πρακτικές των αιθουσών διαφυγής (escape rooms) - που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς μεταξύ των εφήβων – ώστε να γνωστοποιηθούν οι οικονομικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, και να υπογραμμιστεί πως ο δρόμος της ανθρωπότητας προς ένα πιο βιώσιμο και ευημερούν μέλλον περνά μέσα από τις πράσινες επενδύσεις.

12:00-13:00 & 17:00-18:00 | Εκπαιδευτικό παιχνίδι Earn your money, saving earth, για παιδιά 12-17 ετών

Το εκπαιδευτικό αυτό παιχνίδι σχετίζεται με την πράσινη απασχόληση και τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας που αφορά, παρουσιάζοντας στοιχεία που καθιστούν τα πράσινα επαγγέλματα ως "επαγγέλματα του μέλλοντος".

Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος Διεθνής Ημέρα Μουσείων

13:00-14:00 & 18:00-19:00 | Εκπαιδευτικό παιχνίδι Save your money, saving earth, για παιδιά 12-17 ετών

Άλλο ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι! Παρουσιάζονται και παρέχονται πρακτικές συμβουλές για τους τρόπους με τους οποίους οι προσωπικές επιλογές σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους (όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, η εξοικονόμηση οικιακής ενέργειας, η λελογισμένη κατανάλωση νερού και η εξοικονόμηση κατά τη μετακίνηση) μπορούν να έχουν σημαντικό αποταμιευτικό αποτέλεσμα.

Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος

Για περισσότερες λεπτομέρειες:
Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος, Αμερικής 3, Αθήνα
Τηλ. επικοινωνίας: +30 210 320 4444
Email επικοινωνίας: mailto:museum@bankofgreece.gr" target="_blank">mailto:museum@bankofgreece.gr" target="_blank">mailto:museum@bankofgreece.gr" target="_blank">mailto:museum@bankofgreece.gr" target="_blank">mailto:museum@bankofgreece.gr" target="_blank">mailto:museum@bankofgreece.gr" target="_blank">mailto:museum@bankofgreece.gr" target="_blank">mailto:museum@bankofgreece.gr" target="_blank">mailto:museum@bankofgreece.gr" target="_blank">mailto:museum@bankofgreece.gr" target="_blank">mailto:museum@bankofgreece.gr" target="_blank">mailto:museum@bankofgreece.gr" target="_blank">mailto:museum@bankofgreece.gr">museum
Facebook: BoGMuseum

Περισσότερες πληροφορίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/04/2024

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".

"Παραμύθια στο δάσος": Οι Μορφές Έκφρασης έρχονται με 5 παραστάσεις τους στον Διομήδειο Κήπο

Πέντε αγαπημένα έργα της ομάδας που είναι αφιερωμένη στο παιδικό θέατρο θα παιχτούν για ακόμη μια χρονιά κάτω από τη σκιά των δέντρων.

Παγκόσμια Ημέρα Ευχής: Φωταγωγήσεις και περίπατοι σε όλη την Ελλάδα

Το Make-A-Wish γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής με τον καθιερωμένο περίπατο Walk for Wishes.

Τελευταίες παραστάσεις για τον "Ραφτάκο των λέξεων"

Η ιστορία του Αντώνη Παπαθεοδούλου που έγινε θεατρικό από την ομάδα Μικρός Νότος φτάνει στο τέλος της για αυτή τη σεζόν, με μία διπλή παράσταση στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης".

"Παραμύθια της Κύπρου": 11 λαϊκά παραμύθια της Κυριακής Τσαγκάρη-Χατζηγεωργίου μέσα από αφηγήσεις παππούδων και γιαγιάδων

Συμμετέχει η παιδική χορωδία του Εθνικού Ωδείου Νέας Σμύρνης υπό τη διεύθυνση και διδασκαλία της Έλενας Σδόγκου και τη συνοδεία του Γιώργου Καλλιαντέρη.

"Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και… ο Κλεομένης" μάς κάνουν παρέα μέχρι τέλη Απρίλη

Αυτός ο μήνας σηματοδοτεί το τέλος της παράστασης με τα τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά, την οποία βλέπουμε στο Σύγχρονο Θέατρο από τη Συντεχνία του Γέλιου (με δύο έξτρα εμφανίσεις να έχουν προστεθεί).