Θέμα

Χριστουγεννιάτικα παιδικά εργαστήρια από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Η αντίστροφη μέτρηση για την πιο αγαπημένη γιορτή του χρόνου για μικρούς και μεγάλους έχει ήδη ξεκινήσει και το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης ταξιδεύει στις Πινακοθήκες του κόσμου και καλεί μικρούς και μεγάλους σε περιπέτειες γεμάτες φαντασία και δημιουργία. Συγκεκριμένα μας καλεί να δεχτούμε ασφαλείς ψηφιακές επισκέψεις στο γιορτινό σαλόνι μας και να φιλοξενήσουμε την έμπνευση που κρύβεται στα έργα σπουδαίων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, όπως ο Γιάννης Μόραλης και ο Pablo Picasso.

Όλα αυτά μέσα από έξι εργαστήρια ζωγραφικής και κατασκευών για παδιά 5 έως 12 ετών για να μοιραστούμε μαζί τους λίγη από τη μαγική αστερόσκονη και τη λάμψη των Χριστουγέννων, προτρέποντάς τα να χαρούν και να μάθουν, να διασκεδάσουν και να εκφραστούν δημιουργώντας τα δικά τους χειροποίητα στολίδια - έργα τέχνης.

Το Σάββατο 28/11 με αφορμή τον Γιάννη Μόραλη τα παιδιά θα κατασκευάσουν αγγελάκια, ενώ στις 5/12 ακολουθεί μια πολύχρωμη Pop-up-art-κάρτα με αφορμή τη Yayoi Kusama. Και τα επόμενα δύο Σάββατα στις 12/12 και τις 19/12 οι μικροί δημιουργοί θα είναι απασχολημένοι με την κατασκευή ενός γιορτινού δέντρου μοντέρνας τέχνης σαν τα χαρούμενα έργα της Niki de Saint Phalle, το οποίο θα στολίσουν με τα Op-Art γιορτινά στολίδια επηρεασμένα από τα γεωμετρικά μοτίβα της Bridget Riley. Την Τετάρτη 23/12 θα φτιάξουν πια ολόκληρες «γιορτινές χάρτινες πόλεις» σε μια χριστουγεννιάτικη βάση για κεράκια με έμπνευση τον Paul Klee, ενώ τα γούρια για την καινούρια χρονιά θα δημιουργηθούν με την κυβιστική αισθητική του Pablo Picasso στις 30/12.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν τις παραπάνω ημερομηνίες από τις 5.30 μ.μ. έως τις 7 μ.μ. μέσω της πλατφόρμας zoom με υπεύθυνες τις εικαστικούς Αναστασία Σουρλαντζή και Κατερίνα Κιπενή-Θαλασσινού, ενώ η δήλωση συμμετοχής γίνεται με τη συμπλήρωση της ειδικής φόρμας. Αυτά τα Χριστούγεννα μένουμε σπίτι με ασφάλεια και ψυχαγωγία δια χειρός του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης!

iΓια κράτηση θέσης είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας και η καταβολή των χρημάτων μέσω IBAN | Οι συμμετέχοντες θα λάβουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το μάθημα επιλογής τους στο email που έχουν δηλώσει | Προσφορά πακέτου 6 εργαστηρίων: €40,00