Νέα

Το Will o’ Wisps Festival 2019 ανοίγει τις πύλες του και είναι πιο παραμυθένιο από ποτέ!

Για πρώτη φορά πέρυσι, ο μαγικός κήπος με τις μουριές του Πύργου Βασιλίσσης στο Ίλιον υποδέχτηκε μικρούς και μεγάλους, που ήθελαν να αγγίξουν τη μαγεία των παραμυθιών. Φέτος, Σάββατο 01 & Κυριακή 02/06, από τις 10 π.μ μέχρι τις 10 μ.μ ανακαλύπτουμε τις νέες εκπλήξεις που επιφυλάσσει το -διήμερο, πλέον- δεύτερο φεστιβάλ του ελληνικού portal για το φανταστικό, Willowisps.gr!

Αναγνώσεις από κορυφαίους παραμυθάδες, θεατρικά σκετς, συναυλίες με μουσικές του φανταστικού και του folklore, ευφάνταστες δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά, quests χαμένου θησαυρού στον κήπο και άλλα παιχνίδια, παρελάσεις παραμυθένιων πλασμάτων και πολλές άλλες δράσεις περιλαμβάνονται στο Will o’ Wisps Festival, λίγο πιο έξω από την καρδιά της Αθήνας...

Ειδικότερα, για τους φίλους του Τζ. Ρ.Ρ. Τόλκιν, πραγματοποιείται μια θεατρικοποιημένη ανάγνωση εμνευσμένη από το σύμπαν του συγγραφέα, από τον Σύλλογο Φίλων Τόλκιν “The Prancing Pony”. Παράλληλα, η σκηνή του κήπου με τις μουριές ζωντανεύει με τις μελωδίες και τις φωνές των: Σοφία Λαμπροπούλου (κανονάκι), Iernis (συγκρότημα κέλτικης μουσικής), ‘FourTe’ (κουαρτέτο εγχόρδων), Curfá (κέλτικη/σκανδιναβική χορωδία), Ωδείο 'Ars Musicalis' (παιδική χορωδία), Αρίσταρχος (a cappella storytelling), Lady Delwynne & George Palousis (τραγούδι και πιάνο).

Οι πιο μικροί δημιουργικοί επισκέπτες μπορούν να στολιστούν κατάλληλα για την ημέρα με το καλλιτεχνικό μακιγιάζ της ομάδας Face and Body painting Greece και ακονίζουν το μυαλό τους με Παιχνίδια Ρόλων και Στρατηγικής από τον Ε.Σ.ΠΑΙ.ΡΟ.Σ..

Ο Παραμυθένιος Κήπος προσφέρεται, όμως, και για περιπέτεια και παιχνίδι, με τους μικρούς ατρόμητους επίδοξους κουρσάρους να παίρνουν μέρος στο Πειρατικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού από την ομάδα L.A.R.P, με τους δυνατότερους λύτες να μπαίνουν στο Τhe MindBox -κινητό παιχνίδι απόδρασης από το Μindtrap.

Από τους παραμυθένιους κήπους δεν μπορούν να λείπουν και οι γλυκιές απολαύσεις με το αγαπημένο Bubble Tale να εμπλουτίσει τη θεματική του φεστιβάλ με την παρουσία του στον κήπο, μαζί με τα ευφάνταστα, παραμυθένια ζαχαρωτά του, για τους μικρούς και μεγάλους φίλους που θα επισκεφτούν τον Παραμυθένιο Κήπο!

Μέρος των εσόδων του φεστιβάλ δίνεται για τη στήριξη του Εθελοντικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου».

i Σάββατο 01 & Κυριακή 02/06 | Δωρεάν για παιδιά έως 11 ετών, Γενική είσοδος: €5 | Πύργος Βασιλίσσης | Λεωφ. Δημοκρατίας 67, Ίλιον