Νέα

Το πιο οικολογικό θεατρικό φεστιβάλ επιστρέφειι για 9η χρονιά!

Από -

Όταν διαβάζουμε το όνομα της Πολυδραστικής Ομάδας Τέχνης Fabrica Athens, γνωρίζουμε εξαρχής πως δεν πρόκειται για κάποιο συνηθισμένο project. Το ίδιο συνεκδοχικά ισχύει και για το επικείμενο Handmade & Recycled Theater Festival, το οποίο είναι το ένατο-και μάλιστα συνεχόμενο- και έρχεται στον Κεραμεικό για 10 ημέρες, από τις 14 ως τις 24 Οκτωβρίου. Με κεντρικό σύνθημα «Αυτό που με κόπο κάναμε, του δώσαμε έναν τίτλο», το φεστιβάλ τηρεί πιστά τις διαταγές του και εξακολουθεί να είναι το πιο χειροποίητο και ανακυκλώσιμο μεταξύ των υπολοίπων.

Η ίδια του η ονομασία προδίδει και τη φιλοσοφία του• οι έννοιες του χειροποίητου και της ανακύκλωσης παίζουν πρωτεύοντα ρόλο και λειτουργούν ως πηγή έμπνευσης, σε μία περίοδο όπου η εύρεση νέων και πρωτότυπων τρόπων δημιουργίας και καλλιτεχνικής έκφρασης αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Κεντρικοί του στόχοι είναι η ανάδειξη καλλιτεχνών και η παρουσίαση DIY δημιουργιών, ενώ για να φτάσει όσο πιο κοντά στην εκπλήρωσή τους φέτος ενισχύθηκε φιλοξενώντας και διεθνείς συμμετοχές, που διακατέχονται από το ίδιο πνεύμα με αυτό των Fabrica Athens.

Θέατρο, χοροθέατρο, αυτοσχεδιασμός, video performance & dance, stand up comedy, συναυλίες, ταινίες μικρού και μεσαίου μήκους, παρουσίαση βιβλίου, DIY κατασκευές, σεμινάρια και διαλέξεις είναι μόνο μερικές από τις άφθονες δράσεις που προσφέρει το πλούσιο πρόγραμμα του φεστιβάλ στο κοινό του. Συν τοις άλλοις, με τους δύο διαγωνισμούς που προσέθεσαν, του Green Object και των νέων θεατρικών έργων, η διοργάνωση δίνει τη δυνατότητα σε νεαρούς καλλιτέχνες να πειραματιστούν ατομικά αλλά και ομαδικά πάνω στο αγαπημένο τους είδος, συνδυάζοντας με τον καλύτερο τρόπο τέχνη και ψυχαγωγία.

banner

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν τα εισιτήριά τους μέσω του viva.gr, ενώ για κράτηση θέσης στα σεμινάρια χρειάζεται απευθείας επικοινωνία με τους εκπαιδευτές των σεμιναρίων.