Νέα

Το «Όνειρο του σκιάχτρου» πάει περιοδεία!

Από -

Το αριστουργηματικό παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά με τίτλο «Το όνειρο του σκιάχτρου» παρουσιάζει η παιδική σκηνή του Γιάννη Παπαθανασίου και η εταιρεία παραγωγής DOMINUS με την πρωτότυπη μουσική σύνθεση του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα, που για πρώτη φορά στην καριέρα του συνθέτει μουσική για παιδικό παραμύθι. Η Ναταλία Δραγούμη και ο Μέμος Μπεγνής συμπρωταγωνιστούν με τους Χρύσα Κλούβα, Γιώργο Αντωνόπουλο, Δανάη Μιχοπούλου, Βαγγέλη Καλίτσογλου και Γιάννη Παπαθανασίου στο τρυφερό παραμύθι που διδάσκει σπουδαία μαθήματα για έννοιες όπως η αγάπη, η φιλία, η δύναμη της θέλησης, η πίστη και η ελευθερία.

Η υπόθεση του έργου αφορά έναν γαιοκτήμονα, τον κυρ-Δίκανο, ο οποίος κατασκευάζει ένα σκιάχτρο για τα χωράφια του και του παραθέτει μαθήματα αγριάδας. Το σκιάχτρο, όμως, μοναχικό όπως ήταν, κάνει φίλους του τα πουλιά που τον βαφτίζουν Αχυρούλη και του υπόσχονται να του μάθουν να πετά. Όταν ο κυρ-Δίκανος συνειδητοποίησε την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί, συνέλαβε τον Αχυρούλη, ο οποίος καταδικάστηκε στο να φτιάξει εκατό κλουβιά. Όταν το σκιάχτρο κατάλαβε τον σκοπό που προορίζονταν τα κλουβιά, τα κατέστρεψε. Αυτό σήμανε και την καταδίκη του Αχυρούλη σε κάψιμο. Το τελευταίο του βράδυ στο όνειρο του, ο Αχυρούλης είδε τον φτερωτό του φίλο τον Τιτιβούε να του εξηγεί πως τώρα μπορεί να πετάξει. Στην τελευταία σκηνή μια έκπληξη περιμένει τόσο τον δεσμοφύλακα όσο και τους θεατές της παράστασης.

Η παράσταση γίνεται ακόμα πιο φαντασμαγορική καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρουσιάζεται σε παιδική σκηνή η τεχνοτροπία του 3D mapping projection που σχεδιάστηκε στο εξωτερικό αποκλειστικά για τις ανάγκες του συγκεκριμένου έργου.

banner

Αυτοί είναι οι επόμενοι σταθμοί της περιοδείας: στις 4/7 στο Κηποθέατρο Νίκαιας, στις 16/7 στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής», στις 5/8 στον Κινηματογράφο «Αθηναία» στο Χαλκούτσι και στις 6/8 στο Τριανόν Cinemax στη Σαρωνίδα.

i Προπώληση μέσω viva.gr | Δείτε το trailer εδώ