Νέα

Το Μέγαρο Μουσικής μας ταξιδεύει στα Χριστούγεννα του κόσμου

Το Μέγαρο Μουσικής μας ταξιδεύει σε πέντε ηπείρους μέσα από τις Χριστουγεννιάτικες μουσικές που φέρνει σε ένα δωρεάν live streaming event. Η παράσταση «Ταξιδεύοντας στον κόσμο τα Χριστούγεννα» συγκεντρώνει τραγούδια από την Ελλάδα και την Ισπανία μέχρι τη Νιγηρία και τη Νέα Ζηλανδία, τα οποία ντύνονται από το παραμυθένιο κείμενο της Εύης Γεροκόστα, που μεταφέρει τις ιστορίες, τις εικόνες και τα έθιμα γύρω από τις μουσικές αφηγήσεις.

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Σεσίλ Μικρούτσικου, με τη φωνή των Θεοδώρα Μπάκα και Γιάννη Καλύβα, ενώ ο Μάκης Παπαδημητρίου αφηγείται την πολύχρωμη Χριστουγεννιάτικη ιστορία. Ο μαέστρος Νίκος Τσούχλος διευθύνει τους Μουσικούς της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, σε ένα ταξίδι γύρω από τη γη, από την ασφάλεια του σπιτιού μας. To «Ταξιδεύοντας…» μεταδίδεται σε live streaming από το site του Μεγάρου Μουσικής και την σελίδα του στο facebook, το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου (6μ.μ.), καθώς και από το site του ΥΠΠΟΑ.

Επιπλέον, γονείς και παιδιά μπορούν να προετοιμαστούν με μία σειρά από πρωτότυπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που διατίθενται ψηφιακά στην ιστοσελίδα του Μεγάρου. Στον «Οδηγό δραστηριοτήτων» θα βρουν ιδέες δημιουργικής απασχόλησης με ζωγραφική και κατασκευές, από υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.