Το εκπαιδευτικό εργαστήριο Breaking Art 1518 καλεί νέους και νέες να σπάσουν τα δεσμά της τέχνης

© Margarita Nikitaki
© Margarita Nikitaki

Τον Οκτώβριο μία νέα καλλιτεχνική δραστηριότητα γεννιέται υπό τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, και προσφέρεται δωρεάν στο κοινό. Πρόκειται για το Breaking Art 1518, ένα εργαστήριο εκπαιδευτικού χαρακτήρα που απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 15 με 18 ετών, το οποίο στοχεύει στη θεωρητική αλλά και πρακτική εμβάθυνση των συμμετεχόντων στο πεδίο της μουσικής και του χορού.

Το πρόγραμμα δεν προσεγγίζει μόνο νεαρούς /-ές μουσικούς και χορευτές /-ιες, αλλά και γενικότερα άτομα που ενδιαφέρονται να γευτούν την εμπειρία της καλλιτεχνικής συν-δημιουργίας. Μέσα από διαδικασίες ανάπτυξης και πρακτικής εφαρμογής των ιδεών τους, στρατηγικής σύνθεσης και δοκιμής εργαλείων δημιουργίας μουσικοχορευτικού υλικού, οι μαθητές θα αποκτήσουν το απαραίτητο θεωρητικό υπόβαθρο σε συνδυασμό με μία πρώτης τάξεως εμπειρία, ώστε να εισέλθουν ομαλά στον διεπίπεδο κόσμο της μουσικής και του χορού. Σε προσωπικό επίπεδο, το κάθε παιδί ενθαρρύνεται να ερευνήσει, να ανακαλύψει και να πειραματιστεί ατομικά αλλά και συνεργατικά, ενώ η εκπαιδευτική διαδικασία καταλήγει στην ανοιχτή παρουσίαση μικρών έργων.

© Margarita Nikitaki
© Margarita Nikitaki

Οι εισηγητές Σοφία Μαυραγάνη και Θάνος Πολυμενέας διαθέτουν πλούσια εμπειρία στον χώρο, καθώς πέρα από το παραπάνω πρόγραμμα, έχουν ήδη διοργανώσει με απόλυτη επιτυχία τα Breaking Art I & II, σε συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τα οποία απευθύνονταν σε πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες. Προκειμένου να προσαρμόσουν τον μαθησιακό χαρακτήρα του Breaking Art σε παιδιά, οι διοργανωτές συνεργάζονται με την Πηνελόπη Ηλιάσκου, που ειδικεύεται στον τομέα των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για εφήβους.

banner

Το εργαστήριο έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σε έξι Σαββατοκύριακα, από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο (16-17, 23-24/10, 6-7, 13-14, 27-28/11 και 4-5/12) μεταξύ των ωρών 10:00 και 14:00, στο Κέντρο Χορού Ντάνκαν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 3/10, στο ddrcathens@gmail.com.