Νέα

Το βραβευμένο «A Field Guide to Being a 12-Year-Old Girl» δωρεάν από το Kinder Docs

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Kinder Docs προβάλει ψηφιακά και δωρεάν την βραβευμένη ταινία της Τίλντα Κόμπα-Χάρβεϊ «A Field Guide to Being a 12-Year-Old Girl». Με σύνθημα «για όσες είναι, ήταν ή θα γίνουν δώδεκα ετών, και όσους ζουν μαζί τους», την προβολή της ταινίας το Σάββατο 13 Μαρτίου (7μ.μ.) θα ακολουθήσει συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν τις έφηβες και προέφηβες καθώς και τις οικογένειες τους. Η ψυχολόγος και ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια Μαριαλένα Σπυροπούλου θα απαντήσει στα ζητήματα που προκύπτουν σε αυτήν την ηλικία ενώ τη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος-σκηνοθέτιδα Δήμητρα Κουζή.

banner

Στην μικρού μήκους ταινία, που είναι ένα μείγμα μεταξύ ντοκιμαντέρ και θεατρικού ανεβάσματος και δημιουργήθηκε με τη συνεργασία της σκηνοθέτιδας με δώδεκα κορίτσια σε αυτήν την ηλικία, αληθινές γυναίκες εκφράζουν τις ελπίδες, τις αναμνήσεις και τα αισθήματα που συνοδεύουν την τρυφερή ηλικία των δώδεκα ετών, παίζοντας τους εαυτούς και μελετώντας οι ίδιες το είδος τους. Το «A Field Guide…» βραβεύτηκε ως η καλύτερη ταινία μικρού μήκους στο τμήμα Kplus του φεστιβάλ του Βερολίνου.

Για να παρακολουθήσετε την ταινία πρέπει να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής και θα λάβετε το link για το zoom όπου θα πραγματοποιηθεί η προβολή και η συζήτηση.