Νέα

Το αρκουδάκι σου και στο μουσείο

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου επιστρέφει ξανά με μία ιδιαίτερα πρωτότυπη δράση αποκλειστικά αφιερωμένη στα λούτρινα ζωάκια και κουκλάκια. Από την Παρασκευή 22 έως το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, το «Teddy’s night» προσκαλεί τις οικογένειες με παιδιά 3-6 ετών σε ένα αλλιώτικο sleepover για τους χνουδωτούς τους φίλους.

Το απόγευμα της Παρασκευής τα παιδιά φτάνουν στο μουσείο μαζί με το λούτρινο παιχνίδι τους και ξεκινούν τη βραδινή τους περιήγηση με φακούς στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας για να ανακαλύψουν κάθε κρυφή γωνιά του, τα παράξενα μηχανήματά του και τις ιστορίες που κρύβουν.

Στη συνέχεια, αφήνουν τη φαντασία τους ελεύθερη και με χαρτόκουτα, κολάζ, χρώματα, χρυσόσκονη, υφάσματα κι ό,τι άλλο βάλει ο νους τους κατασκευάζουν όμορφα σπιτάκια και αναπαυτικά κρεβάτια στα οποία οι λούτρινοι φίλοι τους θα περάσουν το βράδυ. Το επόμενο πρωί τα παιδιά επιστρέφουν, «ξυπνούν» τα παιχνίδια τους και μαθαίνουν τι έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας από τις εξιστορήσεις των ανθρώπων του μουσείου.

Παρασκευή 22/11, 5-8 μ.μ., Σάββατο 23/11, 12-1 μ.μ.
Συμμετοχή:15 ευρώ/παιδί


Αεριοφυλάκιο 2, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι
Πληροφορίες και απαραίτητες τηλεφωνικές κρατήσεις στο 2130109300 (Δευτ.-Παρ, 11π.μ.-5μ.μ.)