Νέα

Τι θα δούμε και θα ακούσουμε στη «Γιορτή Μουσικής» στο Μέγαρο;

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με ελεύθερη είσοδο, που συνδυάζει τη μουσική και την τεχνολογία και μια περιπλάνηση στον φανταστικό κόσμο του σινεμά είναι μερικές από τις εκδηλώσεις που ετοίμασε η Μουσική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για να γιορτάσουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής για ένατη χρονιά.

Στις 21 Ιουνίου στις 5 μ.μ, οι μικροί επισκέπτες συμμετέχουν στην εκδήλωση «Touch the sound», ένα υπέροχο παιχνίδι στον κόσμο των ήχων με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών χωρίζονται σε μικρές ομάδες, λαμβάνουν αποφάσεις, επιλύουν προβλήματα, καλλιεργούν δεξιότητες κριτικής σκέψης και μαθαίνουν να ενορχηστρώνουν και να εκτελούν αγαπημένα κινηματογραφικά θέματα με ένα άγγιγμα.

Στις 6 μ.μ το κοινό στην Αίθουσα Πολυχώρος μπορεί να ακούσει την Ορχήστρα Δωματίου «ΕΚΤΩΡ ΠΑΝΑΡΑΣ» του Μουσικού Σχολείου Ιλίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μερικά γνωστά ορχηστρικά κομμάτια όπως τα: Palladio (1995), Romanian Folk Dances (1915), Introduction et allegro (1907) και Adagietto from Symphony no 5 (1902). Την ορχήστρα διευθύνει ο Γιάννης Πανταζάτος.

Οι Cinema Paradiso Project, στις 7 μ.μ στην αίθουσα Πολυχώρος, διασκευάζουν τις νότες που έντυσαν τα κινηματογραφικά μας όνειρα και μεταφέρουν το ταξίδι από τη μεγάλη οθόνη στη σκηνή. Μια περιπλάνηση στο φανταστικό κόσμο του σινεμά μέσα από αγαπημένα και διαχρονικά soundtracks του διεθνή και Ελληνικού κινηματογράφου.

Τη βραδιά κλείνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τον νεαρό αρχιμουσικό Κωνσταντίνο Δημηνάκη με έργα του διεθνούς και ελληνικού ρεπερτορίου σε χορευτικό ύφος και συνεχίζεται με τους πιανίστες Χρήστο Μαράντο και Harald Ossberger σε ένα πρόγραμμα με συνθέσεις για τέσσερα χέρια, με τη Χορωδία Polyphonica και το σχήμα Mottet των Σωτήρη Καστάνη (κιθάρα, programming), Δημήτρη Κουζή (βιολί) και τον Γιώργο Σχοινά στο ακορντεόν.

iΠαρασκευή 21 Ιουνίου | 5 μ.μ | Είσοδος Ελεύθερη | Αίθουσα Διδασκαλίας και Πολυχώρος Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών