Νέα

Τι θα δούμε φέτος από την Παιδική Σκηνή του Φώτη Σπύρου;

Πιστός υπηρέτης της μεταφοράς κλασικών παραμυθιών και ιστοριών στη θεατρική σκηνή, ο Φώτης Σπύρος και η Παιδική Σκηνή που φέρει το όνομα του, μετά τον «Ροβινσώνα και τον Κρούσο», παρουσιάζει σε σύμπραξη με το θέατρο Ρέον και την σκηνοθέτιδα Ξανθή Ταβουλαρέα το «Ασχημόπαπο» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Σε δική της θεατρική διασκευή, δημιουργήθηκε μια πρωτότυπη διαδραστική παράσταση που μεταφέρει το κλασικό παραμύθι στη μακρινή ήπειρο της Αφρικής, τους ιδιαίτερους ήχους, τα χρώματα, την πανίδα και τα εξωτικά φυσικά τοπία της.

Πρωταγωνιστής στην ιστορία που μιλά για τη διαφορετικότητα, την αυτογνωσία και την πίστη στην εσωτερική μας δύναμη, είναι ένα παπί που ξεχωρίζει ανάμεσα στα άλλα. Τα υπόλοιπα ζώα της λίμνης -πάπιες, βάτραχοι, κροκόδειλοι, κουκουβάγιες, ένας γάτος Ιταλός, μια κότα Γαλλίδα, μια Φράου, αγριόχηνες- το αντιμετωπίζουν εχθρικά. Η μεταμόρφωσή του ασχημόπαπου σε έναν όμορφο κύκνο πραγματοποιείται μέσα στο περιβάλλον της άγριας φύσης, σύμφωνα με τις αρχές του θεατρικού παιχνιδιού, με ηθοποιούς, κούκλες - μεγάλες μαρότες, μάσκες, παντομίμα, τραγούδια και χορούς εμπνευσμένους από την αφρικανική κουλτούρα. Παίζουν οι Ειρήνη Ευαγγελάτου, Νεκτάριος Παπαλεξίου, Κώστας Πλώτας και η Ξανθή Ταβουλαρέα, σε μουσική σύνθεση του Παντελή Πέτρου και κίνηση του Johnny O.

Οι επόμενοι σταθμοί της καλοκαιρινής περιοδείας της παράστασης: 5/7 «Τα χρόνια της αθωότητας» - Λαύριο, 12/7 Ελληνίς Cinemax, 24/7 Σινέ Κέκρωψ, 27/7 Προαύλιο 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας, 28/7 Κινηματογράφος Αθηναία - Χαλκούτσι, 7/8 Κινηματοθέατρο Ρία - Βάρκιζα.

i Προπώληση μέσω viva.gr

banner