Νέα

Θέατρο για όλους στη Ρεματιά Χαλανδρίου

Από -

«Μαδρέν» της ομάδας ΟΩ
«Μαδρέν» της ομάδας ΟΩ

Το Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, στο πλαίσιο του πέμπτου Our Festival, προσφέρει παραστάσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους, με ελεύθερη είσοδο και καθολική προσβασιμότητα, με την υποστήριξη του Δήμου Χαλανδρίου και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Liminal, ο οποίος προσφέρει υπηρεσίες προσβασιμότητας για ΑμεΑ. Περισσότεροι από 7.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει παραστάσεις στο ανοιχτό θέατρο του Χαλανδρίου μέχρι σήμερα, το οποίο οφείλει την ύπαρξή του στην αλληλεγγύη θεατών και καλλιτεχνών. Τόσο το θέατρο όσο και ο χορός έχουν την τιμητική τους.

«Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή» της ομάδας Κοπέρνικος
«Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή» της ομάδας Κοπέρνικος

Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ θα δούμε: την παράσταση «Χοηφόροι» του Αισχύλου από την ομάδα Terre de Semis, σε σκηνοθεσία της Ειρήνης Φαναριώτη. Μια ερευνητική ματιά πάνω στο δεύτερο μέρος της τριλογίας της «Ορέστειας» που παρουσιάστηκε την προηγούμενη σεζόν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Πρωταγωνιστούν οι Λάζαρος Βαρτάνης, Άρης Λάσκος, Δήμητρα Μητροπούλου και Ειρήνη Φαναριώτη (3/9, με ακουστική περιγραφή, τιτλισμό για κωφούς και βαρήκοους, διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα). Στις 4/9, η ομάδα 90 Βαθμοί Κελσίου βουτάει για άλλη μια φορά στο έργο του Ευγένιου Ιονέσκο «Τω μάθειμα» με την σκηνοθετική καθοδήγηση του Δημήτρη Κομνηνού. Μια διασκευή του ομώνυμου εμβληματικού για το Θέατρο του Παραλόγου δράματος του 1950, που μεταφέρεται στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Πρωταγωνιστούν οι Μαρίνα Πολυμέρη, Μελέτης Γεωργιάδης, James Rodi (με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα). Η ομάδα Playback Ground παρουσιάζει στις 5/9 μια διαδραστική παράσταση αυτοσχεδιαστικού θεάτρου playback, η οποία εμπνέεται από τις ιστορίες του κοινού (με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα). Η διάσημη ομάδα παιδικού θεάτρου Κοπέρνικος περιμένει τα παιδιά ηλικίας 4 έως 10 ετών, στις 7/9, με «Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή». Μια παράσταση με στοιχεία διάδρασης, και χρήση κούκλας, που βασίζεται σε ένα πρωτότυπο κείμενο των βραβευμένων Άγγελου Αγγέλου (ο οποίος υπογράφει και την πρωτότυπη μουσική σύνθεση) και Έμης Σίνη. Το τσίρκο συναντά τον χορό στο «Μαδρέν» της ομάδας ΟΩ (7/9), ενώ οι Ginger Creepers Theater Band, με αφορμή το κλασικό αριστούργημα του Ντοστογιέφσκι «Έγκλημα και τιμωρία», καταθέτουν το δικό τους πόνημα πάνω σε αξίες που επαναπροσδιορίζονται διαρκώς (8/9, με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα).

Παράλληλα, νέοι χορευτές και χορογράφοι παρουσιάζουν ένα δείγμα της δουλειάς τους, μιλώντας μέσα από το χορό για την σύγχρονη κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα: «Narkisos-Anoreksis-Os» της ομάδας Μυία (3/9), «Το ταξίδι» της Ντέμης Παπαθανασίου (6/9, με ζωντανή ακουστική περιγραφή), «ΙΝΤΕΚΑΛ» της Ελιάν Ρουμιέ (6/9), «Her» της ομάδας enRoute Dance co. από τις Πωλίνα Χρυσάφη και Χριστίνα Καρπούζου (6/9).

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Our Festival 5

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Άνοιγμα

iΕυριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Χαλάνδρι | Είσοδος ελεύθερη | Πληροφορίες: emeis.net.gr/our-festival-5/ |