Τα παραμύθια ζωντανεύουν στο Golden Hall

Με άμεσο και δημιουργικό τρόπο και απλά παραδείγματα ο Γιώργος Σγουρός αναλαμβάνει να δείξει στα παιδιά να ζωγραφίζουν ήρωες από κλασσικά παραμύθια. Κάθε φορά το εργαστήρι θα έχει θέμα ένα συγκεκριμένο παραμύθι, συχνά παραδοσιακό ή από τη μυθολογία - ιστορίες με ήρωες διαχρονικούς και αγαπημένους.

Μέσα από το εργαστήριο τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν κάθε στάδιο αυτής της τέχνης της εικονογράφησης. Από την σύλληψη της ιδέας μέχρι την υλοποίησή της με σχέδιο και χρώμα μέσα από δημιουργικό παιχνίδι. Ο Σγούρος αρχικά χρησιμοποιώντας απλά σχήματα στην αρχή σχεδιάζει μαζί με τα παιδιά τη μορφή των ηρώων ή των αντικειμένων από τα παραμύθια που επιλέγει. Στη συνέχεια τα παιδιά προτείνουν τις δικές τους δημιουργικές ιδέες, καθώς ένας από τους σκοπούς του εργαστηρίου είναι να ενισχύσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους.

Ο Σεπτέμβριος είναι αφιερωμένος στη μυθολογία με το πρώτο εργαστήριο να αφορά το μύθο για το «κουτί της Πανδώρας» (7/9), στη συνέχεια τα παιδιά θα ζωγραφίσουν την ιστορία «Πυγμαλίων και Γαλάτεια» (14/9), έπειτα θα μάθουν για το «Βασιλιά Μήδα» (21/9) και τέλος θα εικονογραφήσουν την ιστορία «Ανδρομέδα και Περσέας» (29/9).

Πέρα από το ότι το εργαστήριο αποτελεί μια πρωτότυπη καλλιτεχνική εμπειρία, με την ολοκλήρωση του κάθε παιδί παίρνει ως αναμνηστικό δώρο μία εκτύπωση με την εικονογράφηση του προσαρμοσμένη ως εξώφυλλο του παραμυθιού που έχει επιλεγεί ως θέμα του εργαστηρίου.

iGolden Hall Playroom, 2ος όροφος | Σάββατο | 12 μ.μ - 2 μ.μ | για παιδιά 4 έως 10 ετών

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό