Νέα

Τα παιδιά βουτούν στην Ιστορία και την Τέχνη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Φέτος το καλοκαίρι, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσφέρει ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις με σκοπό να αξιοποιήσουν τα παιδιά δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιώντας τη φαντασία και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους.

Αναλυτικό πρόγραμμα

«Η ωραία Μυκηναία»

Για πρώτη φορά παιδιά από 6 έως 8 ετών έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε μια εκπαιδευτική δράση αφιερωμένη στην αρχαία ομορφιά με αφορμή τη νέα περιοδική έκθεση του Μουσείου «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου», η οποία συνοδεύεται από ένα εικαστικό εργαστήρι. Οι μικροί μας φίλοι περιηγούνται στην περιοδική έκθεση με την καθοδήγηση αρχαιολόγου και παρατηρούν από κοντά τα αντικείμενα που σχετίζονται με τις διαφορετικές εκφράσεις της αισθητικής στο πέρασμα των αιώνων.

Συλλέγουν πληροφορίες για την ομορφιά στις αρχαίες κοινωνίες και αποκαλύπτουν μέσα από τις παραστάσεις των αγγείων τους αρχαίους μύθους που μιλούν γι’ αυτή. Τέλος, με τη βοήθεια της ζωγράφου του Μουσείου θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι, κατασκευάζοντας τα δικά τους έργα τέχνης, εμπνευσμένα από τα σχετικά εκθέματα.

Τετάρτη 10 και Πέμπτη 11 Ιουλίου | 11 π.μ - 12:30 μ.μ.

«Μυρίζει τριαντάφυλλο στο Μυκηναϊκό Παλάτι»

Εκπαιδευτική δράση με εργαστήρι για παιδιά ηλικίας από 6 έως 8 ετών, τη Δευτέρα 15 και την Πέμπτη 18 Ιουλίου από τις 11 π.μ μέχρι τις 12:30 μ.μ..

«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια πόλη…»

Η συγγραφέας Ευαγγελία Στρατή σε συνεργασία με αρχαιολόγο του μουσείου εμπνέουν τα παιδιά να φτιάξουν τις δικές τους παραμυθένιες ιστορίες για την προϊστορική πόλη που βρέθηκε στο Ακρωτήρι της Θήρας. Τα παιδιά δημιουργούν το δικό τους παραμύθι μετά από μια σύντομη περιήγηση και γνωριμία με τα αντικείμενα που οι προϊστορικοί κάτοικοι χρησιμοποιούσαν στην καθημερινότητά τους πριν τη μεγάλη καταστροφή από την έκρηξη του ηφαιστείου, καθώς και την ανάγνωση ενός σχετικού παραμυθιού.

Τετάρτη 17 Ιουλίου | Αίθουσα Θήρας | Για παιδιά ηλικίας από 8 έως 12 ετών | Από τις 11 π.μ έως 1 μ.μ. 

Μετά το τέλος των προγραμμάτων οι συνοδοί των παιδιών τα παραλαμβάνουν από τον χώρο των Πληροφοριών του Μουσείου.

i Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο | 28ης Οκτωβρίου 44, Αθήνα | Όλες οι εκπαιδευτικές δράσεις είναι δωρεάν για παιδιά 6-12 ετών | Aπαραίτητη δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2132144800 και 2132144889.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό