Θέμα

Τα εργαστήρια για παιδιά και νέους του Victoria Square Project έρχονται στο σπίτι μας

Το «Victoria Square Project» του Αφροαμερικανού καλλιτέχνη Rick Lowe στην οδό Ελπίδος 13, ένα «κοινωνικό γλυπτό» όπως το ονομάζει ο ίδιος, εμφανίστηκε το 2017 στη γειτονιά της Βικτώριας όταν η documenta14, η σημαντικότερη έκθεση σύγχρονης τέχνης στον κόσμο, πέρασε από την Αθήνα. Έκτοτε λειτουργεί σαν ένα κοινωνικό, καλλιτεχνικό και πολυπολιτισμικό στέκι όπου διεξάγονται διάφορες δραστηριότητες, μαθήματα (ελληνικών, αγγλικών και χορού μεταξύ άλλων) και σεμινάρια, ανοιχτά γεύματα, προβολές, εκθέσεις και φεστιβάλ, όλα δωρεάν και χωρίς διακρίσεις.

Παρά τις έκτακτες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία, το «Victoria Square Project» αποφασίζει να παραμείνει δραστήριο παρουσιάζοντας τα εκπαιδευτικά προγράμματά του ψηφιακά.

Ένα από αυτά είναι το «βικΤΩΡιΑ ΤΩΡΑ», ένα διεπιστημονικό πρόγραμμα έμπνευσης, ενδυνάμωσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας, που θέλει παιδιά, νέους και νέες από την πολυπολιτισμική γειτονιά της Βικτώριας να συναντιούνται, να εμπνέουν και να εμπνέονται, να δημιουργούν και να συζητούν φλέγοντα θέματα όπως η μετανάστευση, η ταυτότητα, το φύλο και η οικονομία μέσα από εικαστικά εργαστήρια και τη συν-δημιουργία συλλογικών έργων που αντανακλούν τη σύγχρονη ταυτότητα αυτής της πολυπολιτισμικής γειτονιάς.

Εν μέσω πανδημίας λοιπόν, το «βικΤΩΡιΑ ΤΩΡΑ» αφήνει για λίγο την πλατεία και έρχεται ψηφιακά, αποστέλλοντας μάλιστα στο σπίτι των συμμετεχόντων μία χάρτινη σακούλα με όλα τα απαραίτητα υλικά για τις δημιουργίες τους: από πηλό, μολύβια και μαρκαδόρους μέχρι πολύχρωμα χαρτιά και πολλά άλλα.

iΤο «βικΤΩΡιΑ ΤΩΡΑ» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-12 ετών και νέους/νέες ηλικίας 13-19 ετών | Για περισσότερες πληροφορίες για τα ψηφιακά εργαστήρια και για δηλώσεις συμμετοχής δείτε εδώ.