Νέα

Σερφάρετε στο Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ξεφυτρώνουν σε κάθε γωνιά της χώρας χριστουγεννιάτικα χωριά αφιερωμένα στα πιτσιρίκια. Φέτος, κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο να συμβεί όμως την εμφάνιση της έκανε μια πρωτότυπη ιδέα που αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας και του διαδικτύου και προσφέρει στα παιδιά την χαρά μιας χριστουγεννιάτικης δράσης μένοντας ασφαλείς στο σπίτι. Η εταιρία Long Vehicle Productions των Φώτη Σπύρου και Νίκου Χρηστίδη, με όχημα την φαντασία και με την συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών από τον χώρο του παιδικού θεάματος, δημιούργησε ένα ψηφιακό χριστουγεννιάτικο χωριό διαθέσιμο διαδικτυακά για τα παιδιά. Η εταιρία συνεργάστηκε με δήμους από όλη την χώρα που θα προσφέρουν το χωριό δωρεάν στις επίσημες ιστοσελίδες τους. Για τα παιδιά που δεν θα το βρουν στη σελίδα του δήμου τους, δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης με την αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου έναντι μικρού αντίτιμου. Ξεναγός μας σε αυτή τη μοναδική χριστουγεννιάτικη βόλτα, ένα μικρό εξωγήινο πλασματάκι με το όνομα Ε;ΤΙ; που φτάνει στη Γη από τον «Πλανήτη των χριστουγεννιάτικων δέντρων» με αποστολή υψίστης σημασίας να μάθει πληροφορίες για τα Χριστούγεννα στην Γη, με σκοπό… να γράψει έκθεση στο σχολείο του.

Ο μικρός αξιαγάπητος εξωγήινος θα ζητήσει την βοήθεια παιδιών και καλικαντζάρων. Αυτά με σύμμαχο την φαντασία τους και την σύγχρονη τεχνολογία θα τον βοηθήσουν αποτελεσματικά! Θα επισκεφτούν το Μουσείο των Αξιών που δεν πρέπει να χαθούν όπως η αγκαλιά, το οικογενειακό χριστουγεννιάτικο τραπέζι, το να πιστεύεις στον Άη Βασίλη και να κάνεις μια ευχή όταν πέφτει ένα αστέρι. Ο μικρός μας εξωγήινος θα μάθει ακόμα τα παλιά παιχνίδια που παίζανε στην Γη, όπως το κρυφτό, το κουτσό, την αμπάριζα κ.ά. Θα γνωρίσει τον Άγιο Βασίλη, τη Μάγια Μέλισσα και τα Στρουμφ, θα πάρει μαθήματα καραγκιόζη, χορού, μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής! Τα παιδιά θα μπορούν να επικοινωνήσουν – μέσω sms – με τον Άγιο Βασίλη, τα Στρουμφάκια και τον Εξωγήινο Ε;ΤΙ; ρωτώντας τους ό,τι θέλουν!


Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη από 5 Δεκεμβρίου και για ένα μήνα για 16 ώρες το 24ωρο. Στις ώρες 4 μ.μ. έως 10 μ.μ. η σύνδεση θα είναι ζωντανή. Αυτές τις 6 ώρες τα παιδιά θα μπορούν να απολαύσουν ένα πλούσιο χριστουγεννιάτικο ψυχαγωγικό και δημιουργικό πρόγραμμα φτιαγμένο από ειδικούς παιδαγωγούς και ψυχολόγους. Θα μπορούν να επικοινωνήσουν, να συμμετέχουν ενεργά, να παίξουν, να δημιουργήσουν, να χαρούν. Εισιτήρια (για όσους δεν θα έχουν δωρεάν πρόσβαση μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου τους) από 2 Δεκεμβρίου στις εξής ιστοσελίδες: viva.gr, happydeals.gr, goldmall.gr, regroup.gr, ticketmaster.gr, ticketservices.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2111825693 ή μέσω e-mail στο [email protected]