Νέα

Πρωτότυπα εργαστήρια και συναντήσεις για παιδιά έρχονται δωρεάν από την Βαμβακού Λακωνίας

Από τις πλαγιές του Πάρνωνα, η Βαμβακού Λακωνίας υπερπηδά τις χιλιομετρικές αποστάσεις και ταξιδεύει στην οθόνη μας, μέσω των ψηφιακών δράσεων που διοργανώνει κι εκπέμπει δωρεάν η Vamvakou Revival, η πρωτοβουλία-οργανισμός με την οποία το ορεινό χωριό έχει ανανεωθεί τα τελευταία χρόνια, προωθώντας ένα δραστήριο κι εκσυγχρονισμένα παραδοσιακό προφίλ. Με τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μια ομάδα νέων ανθρώπων τρέχει δράσεις, προσελκύει κοινό και ταυτόχρονα υπογραμμίζει την ταυτότητα του τόπου – πράγμα το οποίο συνέχισε κατά το ει δυνατόν και εν μέσω πανδημία, δίνοντας εξ αποστάσεως το «παρών».

banner

Το καλοκαίρι του 2020, φερειπείν, είχαμε δει διαδικτυακά ταινίες κινηματογραφιστών από την Artworks (πρόγραμμα υποστήριξης καλλιτεχνών του ΙΣΝ), τα Χριστούγεννα μεταδόθηκαν εορταστικές δράσεις, ενώ τώρα προ των πυλών βρίσκεται ένας Μάρτιος φορτωμένος με εκδηλώσεις κυρίως για παιδιά, αλλά κι όποιον ενδιαφέρεται για μια πρώτη γνωριμία με τις θεματικές που καταπιάνονται οι συναντήσεις.

Οργανώνονται ταξίδια της φαντασίας στον κόσμο των βιβλίων (από την δανειστική βιβλιοθήκη του τοπικού σχολείου) με την παιδαγωγική ομάδα απ’Ουσία (06/03), αλλά και ταξίδια πλανητικά με την αστροφυσικό Αναστασία-Φιόρη Μεταλληνού σε μια παρουσίαση για τις αποστολές στο διάστημα (13/3)· οργανώνονται, επίσης, αποκριάτικες συναντήσεις: ένα εικαστικό εργαστήριο για μάσκες (7/3) αλλά και ένα αποκριάτικο πάρτι την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς (14/3), με ιστορίες, διαγωνισμούς και πολλή διασκέδαση.

banner

Παράλληλα, οι τιμητικές ημέρες του Μαρτίου γίνονται αφορμή για θεματικές συναντήσεις: ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας Ευτυχίας (20/03) και αντλώντας έμπνευση από την μεγάλη επέτειο, παιδιά 4-10 ετών προσκαλούνται σε ένα ταξίδι σε μια πόλη που με την αγάπη και την καλοσύνη κατάφερε να διώξει τον πόλεμο, όπως περιγράφεται στο πολυβραβευμένο παραμύθι της Φλώρας Καλομοίρη. Την Κυριακή 21 Μαρτίου, δε, που είναι Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, παιδιά 6-12 ετών μαθαίνουν για αυτό το αγαθό του πλανήτη, τις ιδιότητές του αλλά και τους τρόπους εξοικονόμησής του, φτιάχνουν νερόμυλους και διασκεδάζουν.

Το πρόγραμμα κλείνει με μια δημιουργική δραστηριότητα για παιδιά 5-12 ετών, στην οποία θα ανακαλύψουν κρυμμένους θησαυρούς μέσα στη λίμνη (27/03), καθώς και ένα διαδικτυακό εργαστήριο ρομποτικής (28/03) στο V.Lab για παιδιά 6-13 ετών, με την ομάδα Robot-fun της Nokia Hellas.

Περισσότερες πληροφορίες και (δωρεάν) κρατήσεις εδώ.