Νέα

Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής ανακοίνωσε το Μουσείο Γουλανδρή

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας διοργανώνει τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής «Ελληνικά Αγριολούλουδα», στη μνήμη της συνιδρύτριάς του, Νίκης Γουλανδρή. Ο διαγωνισμός αποτελεί στόχο της βασικής αποστολής με την οποία δεσμεύεται το Ίδρυμα Γουλανδρή, για την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης της νέας γενιάς.

Ο διαγωνισμός είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας και θέτει ως κυριότερο στόχο του να γνωρίσει στους μαθητές και τις μαθήτριες τα αγριολούλουδα της χώρας μας. Πιο συγκεκριμένα, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εστιάζει το ενδιαφέρον της σε τέσσερεις ορισμένους άξονες. Πρώτον, να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τα αγριολούλουδα της περιοχής που ζουν. Στη συνέχεια, να παρατηρήσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, να εξοικειωθούν και να παρακολουθήσουν τις αλλαγές στην τοπική χλωρίδα, ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Τέλος, η νέα γενιά θα ανακαλύψει μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία τη βιοποικιλότητα των ελληνικών αγριολούλουδων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, καλούνται να ζωγραφίσουν ένα ελληνικό αγριολούλουδο που παρατήρησαν είτε στη φύση, είτε στο διαδίκτυο, είτε σε κάποιο βιβλίο και εμπνεύστηκαν απ’ αυτό. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί μέσα στο πλαίσιο του σχολικού ωραρίου, σε ώρα του μαθήματος των Εικαστικών. Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες συμμετοχής μπορείτε να αναζητήσετε στον ιστότοπο του Μουσείου Γουλανδρή.