Νέα

Οι οικογένειες συναγωνίζονται στο Δίαθλο, στην Εσπλανάδα του Νιάρχου

Ένας μοναδικός αγώνας διοργανώνεται αυτή την Κυριακή, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για ένα δίαθλο για όλη την οικογένεια στο οποίο καλούνται να συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας 2.5 έως 5 ετών με ποδήλατα ισορροπίας και οι συνοδοί τους τρέχοντας. Μια εκδήλωση που εκφράζει τη χαρά του ποδηλάτου για όλες τις ηλικίες αλλά δίνει ταυτόχρονα την ευκαιρία σε όλη την οικογένεια να συμμετάσχει σε μια διασκεδαστική, κεφάτη δραστηριότητα.

Πρώτα ξεκινούν τα παιδιά, ανά ηλικιακή κατηγορία και, αφού ολοκληρώσουν το πρώτο σκέλος της διαδρομής, δίνουν τη σκυτάλη στους γονείς τους για να συνεχίσουν το δεύτερο σκέλος τρέχοντας ή περπατώντας. Το τρίτο σκέλος ολοκληρώνεται από τους νεαρούς αθλητές.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που δίνει την ευκαιρία στους νεαρούς ποδηλάτες να νιώσουν τη χαρά της συμμετοχής ενός αγώνα χωρίς την πίεση της νίκης, αφού όλοι είναι νικητές. Τα παιδιά παίρνουν νούμερο συμμετοχής ενώ όλοι, στο τέλος της εκδήλωσης, λαμβάνουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής. Στο τέλος του αγώνα, ανάμεσα στους νικητές γίνεται κλήρωση για ένα κανονικό ποδήλατο 18”.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν το δικό τους ποδήλατο και κράνος ενώ τα ποδήλατα πρέπει να είναι τύπου ισορροπίας - χωρίς πετάλια και βοηθητικές.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της εκδήλωσης είναι του MBike.

iΚυριακή, 26 Μαΐου 2019 | 12:00 - 14:00 | Είσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή. | Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής εδώ

 

Σπύρος Παπαγεωργίου