Νέα

Οι Μονόκεροι του Εθνικού Θεάτρου ταξιδεύουν στο διαδίκτυο

Από -

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει σε απευθείας μετάδοση από την Κεντρική Σκηνή το συναρπαστικό έργο του Μάικλ Μορπούργκο, «Πιστεύω στους μονόκερους» σε σκηνοθεσία της Σοφίας Βγενοπούλου. Ένα έργο για όλη την οικογένεια που θα εξάψει την φαντασία των παιδιών και θα φέρει την ελπίδα σε μια εποχή που την χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ. Η απευθείας μετάδοση της παράστασης θα είναι διαθέσιμη σε αυτή τη σελίδα στις 13 Δεκεμβρίου, ώρα 5 μ.μ. με τιμή εισιτηρίου: € 8.

Το έργο αφηγείται την ιστορία του εντεκάχρονου Θωμά που εντελώς αιφνίδια και παρά την δυσπιστία του, θα βρει καταφύγιο από την λαίλαπα του πολέμου στον κόσμο της φαντασίας και τις ιστορίες που γεννιούνται από αυτήν. Όταν αναγκάζεται να αφήσει τις αγαπημένες του βόλτες στο βουνό και να επισκεφθεί την βιβλιοθήκη της μικρής του πόλης θα γνωρίσει μια διαφορετική βιβλιοθηκάριο που θα τον κάνει να λατρέψει τις ιστορίες και τα βιβλία και, προ πάντων, την Αργυράννα και τον μαγικό της μονόκερο. Αυτή η γνωριμία θα του αλλάξει τη ζωή. Ο Θωμάς θα ανακαλύψει το νόημα της φιλίας αλλά και τη γοητεία ενός παιδικού έρωτα. Θα βρει τη δύναμη να ξεπεράσει τη φυσική του συστολή και θα βιώσει μαζί με άλλα παιδιά της πόλης του πρωτόγνωρες εμπειρίες. Κι όταν η αγαπημένη του βιβλιοθήκη κινδυνεύσει –θύμα κι αυτή της ωμότητας του πολέμου–, ο Θωμάς και η παρέα του θα διακινδυνεύσουν τη ζωή τους για να τη σώσουν.
Την παράσταση πλαισιώνει η εκπαιδευτική δράση «Ο κύκλος του μονόκερου». Αν είστε εκπαιδευτικός και θέλετε να αλληλογραφήσουν οι μαθητές σας με την κυρία Μονόκερος δεν έχετε παρά να εγγράψετε την τάξη και τους μαθητές σας εδώ. Η κυρία Μονόκερος θα σας στείλει την αρχή μιας ιστορίας και θα σας ζητήσει να την συνεχίσετε. Θα σας μάθει τα «κόλπα» της γραφής και θα σας προτείνει περισσότερες ιστορίες για να διαβάσετε στην τάξη.

Σχετικά Θέματα