Νέα

O Νταν Μπράουν αφήνει τις συνωμοσίες του «Κώδικα Ντα Βίντσι» και υπογράφει το πρώτο του βιβλίο για παιδιά

Τελικά ο συγγραφέας Νταν Μπράουν φαίνεται να έχει κάτι κοινό με τον πιο γνωστό ήρωα των βιβλίων του, τον καθηγητή Ρόμπερτ Λάνγκτον. Όπως εκείνος μπορεί να δώσει τη λύση ακόμα και στους πιο περίπλοκους γρίφους και σε αναπάντητα ερωτήματα χάρη στη μοναδική συνδυαστική του σκέψη, έτσι και ο δημιουργός του έχει την ικανότητα να συνδυάζει το ευρύ φάσμα ταλέντων του και να δημιουργεί λογοτεχνικά έργα που γίνονται παγκόσμια best sellers.

Αυτήν τη φορά, ο Νταν Μπράουν αφήνει πίσω του τα μυστήρια, τις θεωρίες συνομωσίας και τις γεμάτες αγωνία ιστορίες του και υπογράφει τόσο ως συγγραφέας όσο και ως συνθέτης τη «Μουσική συμφωνία των ζώων», το πρώτο του εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά. Εμπνευσμένος από τα αναγνώσματα της παιδικής του ηλικίας, ο Νταν Μπραόυν έγραψε τη «Μουσική συμφωνία των ζώων», ένα βιβλίο γεμάτο με την αγάπη του για την παιδική λογοτεχνία αλλά και τη μουσική σύνθεση.

Η ιστορία, με την εικονογράφηση της Σούζαν Μπατόρι, ακολουθεί την περιπέτεια του Μαέστρου Ποντικού, ο οποίος θέλοντας να ανεβάσει μια μουσική παράσταση επισκέπτεται διάφορα ζώα του βασιλείου, κάθε ένα με το δικό του μουσικό ταλέντο.

Κάθε σελίδα του βιβλίου είναι ξεχωριστή και ιδιαίτερη, αφού ο συγγραφέας Νταν Μπράουν ενσωμάτωσε ένα κωδικό QR όπου με την βοήθεια ενός smartphone κινητού οι αναγνώστες θα έχουν την δυνατότητα να ακούσουν το σχετικό απόσπασμα της πρωτότυπης μουσικής που συνέθεσε o ίδιος εκτελεσμένη από την περίφημη Ορχήστρα του Φεστιβάλ του Ζάγκρεμπ στην Κροατία.

Το βιβλίο, σύμφωνα με τον συγγραφέα, έχει στόχο να περάσει στους νεαρούς αναγνώστες του κάποια από τα πιο σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, όπως είναι ο σεβασμός και η ενσυνειδητότητα και μέσα από τα μουσικά κομμάτια που έγραψε αποκλειστικά για το βιβλίο, να χαρίσει μια πρωτότυπη εμπειρία ανάγνωσης.

Η «Μουσική συμφωνία των ζώων» αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 5/11 από τις εκδόσεις Ψυχογιός σε μετάφραση του Φίλιππου Μανδηλαρά.

Ο Νταν Μπράουν μιλάει για τη «Μουσική συμφωνία των ζώων»