Νέα

«Move More Morph It»: Μια παράσταση για τους νεαρούς εφήβους

Από -

© Anna Konjetzky
© Anna Konjetzky

Στο κατώφλι της εφηβείας, όταν το σώμα αρχίζει να αλλάζει, τα συναισθήματα γίνονται πιο έντονα και ξάφνου όλη η ζωή και η διάθεση των νεαρών εφήβων μεταβάλλεται απότομα. Τότε, διάφορα ερωτήματα στροβιλίζονται μέσα στο μυαλό τους. Ποιός είμαι, πώς είμαι, τι μπορώ να είμαι; Τα ερωτήματα αυτά ενσωματώνει στην 30λεπτη παράσταση «Move More Morph It» η χορογράφος Anna Konjetzky, η οποία προσπαθεί μέσα από αυτή να ενθαρρύνει τα παιδιά να απελευθερωθούν και να είναι ο εαυτός τους χωρίς να τον αντιμετωπίζουν με σκληρότητα και χωρίς να επηρεάζονται από την κριτική των άλλων. Η πρόσκληση της παράστασης στην Αθήνα είναι μια πρωτοβουλία του Κέντρου Μελέτης Χορού Ντάνκαν σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen και το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή.

Την αντίληψη της Konjetzky ενσαρκώνει με την σκηνική της ερμηνεία η Sahra Huby. Με οδηγό τον ήχο, η εκρηκτικότητα και η ευελιξία της Βελγίδας χορεύτριας συναντιέται με ένα τραπέζι που συλλαμβάνει και ενισχύει όλους τους ήχους μέσω ενός μικροφώνου. Έτσι, ξεκινά το ταξίδι της απελευθέρωσης μέσα από ένα παιχνίδι που περιλαμβάνει ποικίλες ταυτότητες και φανταστικούς χαρακτήρες. Συμμετέχει ο Sergej Maingardt.

© Anna Konjetzky
© Anna Konjetzky

Η παράσταση αφορά κυρίως το νεανικό κοινό ηλικίας 9-11 ετών και θα λάβει χώρα στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή (12/6, 11 π.μ., με ηλεκτρονική προκράτηση στο goulandris.gr), στο Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν (12-13/6, 7.30 μ.μ., δηλώσεις συμμετοχής στο ddrcathens@gmail.com) και στο Goethe-Institut Athen (14/6, 7.30 μ.μ., δηλώσεις συμμετοχής στο Danae.Moraiti@goethe.de).

i Δείτε το πρόγραμμα εδώ | Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων ενδέχεται οι γονείς να χρειαστεί να περιμένουν σε διαφορετικό χώρο κατά την διάρκεια της παράστασης.

banner

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό